TÜZELŐÁLLÁS

Bajban a válogatott, Szoboszlai még mindig nem játszhat

Habár Szoboszlai Dominik felépülése megfelelő ütemben halad, továbbra sem lehet tudni, hogy mikor léphet újra pályára.
  • Szerző: Ripost

Szoboszlai Dominik felépülése jól halad, de menedzsere, Esterházy Mátyás szerint továbbra sem lehet tudni, hogy az RB Leipzig válogatott labdarúgója mikor térhet vissza a pályára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai Dominik felépülése megfelelő ütemben halad

Szoboszlai Dominik felépülése megfelelő ütemben halad
Fotó: AFP

Esterházy szerdán az M1 aktuális csatornán elárulta, a januártól a német Bundesligában és a Bajnokok Ligájában szereplő lipcsei csapatot erősítő Szoboszlai combsérülés miatti rehabilitációja jól, megfelelő ütemben halad, ám még nem tudja, mikor játszhat újra a válogatott támadó.

A menedzser kiemelte, nincs bevált recept arra, érdemes-e fiatalon külföldre igazolnia egy magyar labdarúgónak. Két utat jelölt meg számukra a profi, nemzetközi szintű futballistává váláshoz: az egyik, hogy 16 évesen külföldre szerződik, a másik pedig az, hogy a hazai élvonalbeli bemutatkozás után teszi ezt meg. Utóbbi esetében azt látja, hogy a versenyrendszer átalakításával lehetne csökkenteni a klubokra helyezkedő nyomást, hogy ezáltal nagyobb energiát tudjanak fordítani a tehetségek beépítésére.

„Egyre több olyan játékosunk van, aki az európai színtéren is sikeres, ez nyilván nagyobb figyelmet fordít a magyar fiatalokra és a bajnokságra. Emiatt kellene ezt kihasználni, és egyre nagyobb lehetőséget adni a fiataloknak, ebből hosszú távon sportszakmai és üzleti sikereket is lehetne kovácsolni” – fogalmazott. Hozzáfűzte, személyenként eltérő, mikor áll készen valaki a légióséletre. Ugyanakkor leszögezte, sok tehetséget lát, akiknek minél hamarabb meg kell adni a lehetőséget a felnőtt futballban.

A zárt kapus budapesti Bajnokok Ligája-találkozókat, valamint a részben magyar rendezésű nyári Európa-bajnokságot „elképesztően fontosnak” nevezte a jövő szempontjából, akárcsak a válogatott sikereit vagy a Ferencváros BL-szereplését.

Szoboszlaira a magyar válogatottban is fontos szerep várna tavasszal, hiszen március 25-én Lengyelország ellen kezdődik a világbajnoki-selejtező sorozat. Úgy fest, erősen kérdéses a játéka az első meccsen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?