TÜZELŐÁLLÁS

Szoboszlai 24 éves átkot törne meg a Bajnokok Ligájában

Újabb mérföldkőhöz érkezett Szoboszlai Dominik. A Salzburg 18 éves magyar labdarúgója ezúttal a Bajnokok Ligája címvédőjével, a Liverpoollal kerül szembe.
  • Szerző: RIPOST

Két hete góllal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában Szoboszlai Dominik, aki ma este újabb jelentős lépés előtt áll. A 18 éves magyar sztár a BL-címvédő Liverpool otthonában, a legendás Anfield Roadon léphet pályára. A magyar válogatott játékosa a salzburgiak honlapjának elárulta, hogyan készül a maihoz hasonló, nagy mérkőzésekre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai szerdán Liverpoolban lép fel Fotó: Getty Images

„Hinned és bíznod kell magadban! – kezdte Szoboszlai. – Ha elhiszed, hogy jó játékos vagy, bármit meg tudsz csinálni. Az első 15 percben csak nyugodtan, és ha a helyzet úgy hozza, hogy haza kell adnod a kapusnak a labdát, semmi gond, csak csináld, de ne hibázz. Ez az, amire minden nagy meccs előtt emlékeztetem magam. Szerdán a Liverpool ellen sem szabad beállni védekezni, inkább nyomás alá kell helyezni őket. Bár ez nem lesz egyszerű feladat, de képesek vagyunk rá.”

A Salzburg az első fordulóban 6-2-re verte a Genket, és Szoboszlai két rekordot is megdöntött a meccsen: immár ő a legfiatalabb magyar játékos, aki pályára lépett és gólt szerzett a Bajnokok Ligája csoportkörében. Azzal is beírná magát a magyar futballtörténelembe, ha ma este betalálna Liverpoolban.

Tudniillik legutóbb 1995. szeptember 27-én fordult elő, hogy egy magyar focista gólt lőtt a BL aktuális címvédőjének. Akkor Nyilas Elek, az FTC játékosa az Ajax kapuját vette be. A Liverpool júniusban elhódította a BL-trófeát, vagyis Szoboszlai egy góllal Nyilas Elek mellé kerülne.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?