TÜZELŐÁLLÁS

Szívszorító nyilatkozat, ezért volt Benedek Tibor a legjobb

Benedek Tibor gyerekként gerincproblémái miatt kezdett úszni, majd a vízilabdára váltott.
  • Szerző: Ripost

Életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor egy korábbi nyilatkozatából megtudhatjuk, hogyan lett egy betegeskedő, kevésbé tehetségesnek mondott vízilabdázóból a világ legjobbja:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Benedek Tibor
Fotó: MTI

„Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszok túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos.

Gyerekkoromban tizenegyszer szúrták fel a fülemet, ugyanennyiszer tiltott el az orvos az uszodától. Magasságomat nézve ma már kicsinek számítok a csapattársaim között, súlyra viszont 15 éve elértem a 100 kilót. Szépen beszélni talán sosem tudtam, középiskolai eredményeim közepesek voltak, sosem gondoltam, hogy a mondataim hatással lehetnek másokra.

A katonaságtól gerincsérv miatt felmentést kaptam, azóta már a nyakamban is van két porckorongsérv, 16 éve csuklószorítóval játszok, képtelen vagyok a kézfejemre támaszkodni. Először 2005-ben voltak problémáim a szívemmel, amik 2009-ben megismétlődtek. Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez ez én tehetségem.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?