SPORT

Barátja elárulta, ezt biztosan nem tudtad Szilágyi Áronról

Eddig bejött a vívónak a különleges babona, a szertartás kihagyása.
  • Szerző: SK

Pályafutása harmadik olimpiai bajnoki aranyérmét szerezte meg Szilágyi Áron. A kiváló kardvívó 2012-ben, 2016-ban és 2021-ben is élen végzett az egyéni versenyben. Ráadásként Tokióban a kardválogatott tagjaként egy bronzérmet is a nyakába kapott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images

Bodnár József, a vívóválogatott masszőrje, terapeutája elárulta, amit eddig csak ők ketten tudtak: Áron nem mondott hivatalos esküt a magyar küldöttség tagjaként azt megelőzően, hogy az egyéni versenyben aranyakat nyert. Egyedül a 2008-as pekingi viadal előtt vett részt a ceremónián, ott egy győzelem és vereség után befejezte a vívást.

„Persze nem udvariatlanságból mulasztotta el az eskütételt - mondta a Borsnak Bodnár, a Szakáll becenevű masszőr. – A 2012-ben, Londonban, a 2016-ban Rio de Janeiróban megszerzett első helye előtt éppen edzőtáborban voltunk, és ezúttal sem történt ez másként, hiszen miközben sporttársai elmondták az eskü szövegét, mi Áronékkal éppen a dachsteini Sky Walk környékén kerékpározva tréningeztünk.”

Tekerés a masszőrrel

Ezek után csak remélhetjük, hogy Áron 2024-ben Párizs előtt külföldi edzőtáborban gyűjtse az erőt az eskütétel idején, és hozza haza a negyedik aranyérmét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?