Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.05.23.

Szigorú szabályok, Hajdú B. István a pályára sem teheti be a lábát

Nem először közvetít zárt kapus labdarúgó mérkőzést Hajdú B. István, de a szombati Ferencváros-Debrecen meccs egyedi és különleges lesz. A koronavírus-járvány miatt számos új szabályt kell betartania a riporternek, és a Ripostnak elmondta, bízik benne, hogy a csend miatt nem beszéli túl a mérkőzést.

Ripost: Riporterként mennyire más egy zártkapus meccs?

Hajdú B. István: – Ezt a műfajt meg kell szokni. A futballtudáson nem változtat az üres stadion, de az kétségtelen, hogy a közönség képes plusz erőt adni a játékosoknak. Ráadásul felszabadultabb érzés egy olyan meccsen játszani, ahol önfeledten örülhetsz. Ezúttal nemcsak a játékos, még a néző is kontroll alatt van, hiszen nincs ott a helyszínen. Volt pár zártkapus meccs az életemben, az eddigieken valami büntetés miatt nem lehettek nézők. Most a vírus büntet, és ezúttal sokkal szigorúbbak a riporterekre vonatkozó biztonsági előírások. Régebben, egy zártkapus meccsen, beszélhettem a játékosokkal és az edzőkkel, erre most nem lesz lehetőségem, mert azonnal a kommentátorállásba kell mennem. A játéktéren és környékén csak azok tartózkodhatnak, akik 24-36 órával a meccs előtt negatív koronavírus-tesztet produkáltak.

Hajdú B. István
Fotó: MTI

Ripost: Egy hete elrajtolt a Bundesliga. A szakértők szerint a játékvezetők nyertek a zárt kapus meccsekkel, hiszen nincsenek akkora nyomásnak kitéve a nézőtérről.

- Talán csak a bíró munkáját könnyíti, hogy kevesebben vannak. Ha valaki tajtékozva odarohan a játékvezetőhöz, és mondja a magáét, azt nem lehet majd letagadni. De ez fordítva is igaz, hiszen arról is tudunk, hogy olykor a bírók mondtak csúnyákat a játékosoknak. Most tényleg nincs szurkolói nyomás a bírókon. Ha 20 ezren kezezést ordítanak a lelátóról, akkor a bíró inkább elgondolkozik, hogy valóban az volt-e, mintha csak, néma csöndben, három labdarúgó integet.

Ripost: Mekkora hatással van a riporterre a hangulat? Szombaton a zárt kapus Ferencváros-Debrecen meccset közvetíted, de a két csapatot már telt ház előtt is láttad.

- Igen, 2017 novemberében pont egy Fradi-Debrecen meccsen tért vissza a ferencvárosi B-közép. Több mint 19 ezren voltak, azóta sem jártak annyian bajnoki meccsen a Groupama Arénában. Sok olyan NB I-es meccset közvetítettem, ahol egyébként sem voltak sokan, de a nulla és az 1000 között is van különbség. A hangulat természetesen „elviheti” a riportert. Nem tudom például mekkorát kiabáltam volna a Liverpool negyedik gólja után a Barcelona ellen, ha üresek a lelátók, és nem 50 ezren tombolnak mellettem tavaly. Ha van közönség, atmoszféra, és riporterként, mondjuk egy kirúgásnál, csendben maradsz, akkor az a tévében nem annyira zavaró. Egy zárt kapus meccsen viszont egészen más a csend, ha a tévében sincs meccszaj.

Ripost: Előfordulhat, hogy „túlbeszéled” a csend miatt a meccset?

- Benne lehet a veszély. Fontos, hogy ne beszéld túl, de igazából sok újat nem fogsz tudni mondani, mert tényleg nem találkozunk a játékosokkal. A kötelező ivószünet alatt a stadionban lévő szakértő adhat plusz infót, másfél percig beszélhet a látottakról, hiszen garantáltan megáll a játék. A közönségzaj is segíthet. Nekem először furcsa volt, hogy a Fradi-ZTE meccsen bejátszották a közönséget, aztán elhallgatott, majd megint elindult. Így nem volt ideális. Viszont a Fradi-Mezőkövesd ellen már folyamatosan ment a zúgás, és ez meccshatást keltett. Azt ugyan nem tudom, hogy ezt mit jelent a játékosoknak. Miként élik meg, hogy tudják, nincs ott senki, de mégis van zaj. A tévénézőnek ezt könnyebb lesz kezelni.

OTP Bank Liga, 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés Ferencváros-Debrecen Szombat, 15:55, TV: M4 Sport

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így lett Magyar Péterből udvari bolond

ripost.hu

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

borsonline.hu

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

ripost.hu

„Kis kék manó” - megmutatta édes kisfiát Szinetár Dóra

hirtv.hu

Márki-Zay Péter hátrébb lépne Magyar Péter javára

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

mindmegette.hu

Luxus lesz a fagyi nyáron? Ennyibe kerül majd egy gombóc jeges finomság

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó

SPORT

Most érkezett: életét veszítette a világ egyik legjobb extrémsportolója

SPORT

Potyogtak a könnyek, mindent megtettek a magyar lányok a vb-döntőben

SPORT

Megrázó videó: villám csapott a meccsen egy focistába

SPORT

Rettenetes hír jött, balesetben halt meg a 24 éves sportoló

SPORT

Már előre fél az olimpiától az Év sportolónője

SPORT

Verstappent nagyon féltik, súlyos áldozatot kellett hoznia

OLDALVONAL

Liu Shaolin Sándor megforgatta a magyarok szívében a kést