KIAJOBB

Szenzációs magyar siker az olimpia helyszínén

Remekelt a magyar válogatott a Tokióban rendezett kajak-kenu olimpiai tesztversenyen.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A vasárnapi zárónapon két arany- és egy bronzérmet szerzett a magyar válogatott a Tokióban rendezett kajak-kenu olimpiai tesztversenyen. Férfi K-1 200 méteren Tótka Sándor nyert – Birkás Balázs harmadik lett -, és a női kenupáros is elsőként ért célba 500 méteren.

Tótka Sándor vasárnap aranyéremmel zárt
Fotó: MTI

Tótka, aki az augusztusi, szegedi kvalifikációs világbajnokságon a férfi négyes tagjaként szerzett olimpiai kvótát, délelőtt előbb megnyerte a középfutamát, majd a döntőben egy közepes rajt után hamar az élre állt és győzött. A finálé másik magyar résztvevője, Birkás úgy szerzett bronzérmet, hogy egész héten náthával küzdött.

Eközben a vb-ezüstérmes Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső egység esélyeshez méltóan nyerte az új olimpiai számot, a női kenu párosok 500 méteres versenyét.

Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott 3 arany- és 2 bronzérmet szerzett az előolimpián – két nappal korábban Kopasz Bálint (K-1 1000 m) nyert, a Medveczky Erika, Gazsó Dóra duó (K-2 500 m) pedig harmadik lett -, de még ennél is fontosabb, hogy hasznos tapasztalatokat gyűjtött a tokiói körülményekről és a Sea Forest Waterway nevű versenypályáról.

A magyar parakenu szakág Suba Róbert pénteki bronzérmével egy dobogós helyezést ért el a japán fővárosban.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?