OLDALVONAL

Sorsdöntő meccsek, mindent bevet az Újpest a bennmaradásért

Minden követ megmozgatnak az Újpest labdarúgócsapatának vezetői, hogy 108 évnyi folyamatos élvonalbeli szereplés után ne essen ki a klub az NB I-ből. A lila-fehérek már csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a tabellán a kieső helyen álló Paksot, ma a friss kupagyőztes Honvéd elleni derbin kell javítaniuk.
  • Szerző: GG

Nagy bajban van az NB I 10. helyén álló Újpest, amely a legutóbbi tizenegy mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni. A vezetőség nem is várt tovább, menesztette Nebojsa Vignjevics vezetőedzőt, akinek a helyére a szintén szerb Predrag Rogan érkezett. A 45 éves szakember jól ismeri az együttest, a 2017/18-as szezonban másodedzőként dolgozott Vignjevics mellett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Fel kell pörögnünk. Ébresztő srácok, a show-nak folytatódnia kell! A kezünkbe kell vennünk a sorsunkat, és a maximumot beleadni, akkor nem lehet gond”

– mondta az új tréner a klub honlapján.

Predrag Rogan tarthatja az élvonalban az Újpestet
Fotó: Újpest FC Facebook

A vezetőség a régóta háborgó szurkolókat is igyekszik a csapat mellé állítani a kiesés elleni harcban. A lila-fehérek 2017-ben címert változtattak, az új ellen azóta is tiltakoznak az ultrák. Ezért gesztusként a mai, Honvéd elleni meccstől a szezon végéig az új logó mellé a régi címer is felkerült a mezre.

„Csapatunk ebben a rendhagyó mezben fog kifutni szombaton a pályára az erőn felüli küzdelemre, tisztelegve és emlékezve a múlt sikereire, táplálva a tizenkettedik játékos erejét, mert minden buzdításra, lila-fehér szív együtt dobbanására szükség lesz az elkövetkező hét mérkőzés során”

– olvasható az Újpest közleményében.

Két címer is lesz az újpesti mezen
Fotó: Facebook/Újpest

A drukkerek egy része ettől nem volt elragadtatva, de sokaknak tetszik a vezetők gesztus.

„Inkább egy év az NB II-ben és teljes megújulás, mint örökös NB I-es szenvedés a belgával„

– utalt a klub tulajdonosára, Roderick Duchatelet-re az egyik Facebook-hozzászóló.

„Értékeljük már a gesztust, az első lépéseket! Nincs már szükség erre a sárdobálásra! Szerintem most nagyon jó útra lépett a vezetés (élő nyilatkozat, edzőváltás, most a címer). Örüljünk neki mi és a játékosok egyaránt, és jöjjünk végre ki a gödörből”

– írta egy másik fanatikus.

A szervezett szurkolói csoportok egyeztetnek arról, hogy ott lesznek-e szombaton a Szusza Ferenc Stadionban.

Az Újpest-tábor is ott lesz a lelátón?
Fotó: MTI

A játékosok fogadkoznak, hogy rajtuk nem fog múlni a bennmaradás. Litauszki Róbert csapatkapitány elmondta, hogy most egy olyan trénerre volt szükségük, aki felrázza őket a depressziós hangulatból.

„Nem akarom megélni, hogy az Újpest kiessen. Akármilyen játékkal, akárhogy, de benn kell maradnunk az élvonalban”

– mondta el a védő a Nemzeti Sportnak.

Litauszki Róbert, az Újpest csapatkapitánya
Fotó: MTI

A klub vezetésén, a szurkolókon át a játékosig mindenki megtesz mindent, hogy a következő évadban is az NB I-ben szerepelhessen a 20-szoros magyar bajnok.

És ezeket olvastad már?