TÜZELŐÁLLÁS

Ronaldo dührohama botrányt kavart, bocsánatot kért a bíró

Dührohamot kapott Cristiano Ronaldo, miután nem adták meg a szabályos gólját a Szerbia elleni világbajnoki selejtezőn.
  • Szerző: Ripost

Cristiano Ronaldo dührohama elkerülhető lett volna az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerint, ha a házigazda szerb és a vendég portugál válogatott megállapodott volna a gólvonal-technológia alkalmazásáról a két együttes szombati világbajnoki selejtezőmérkőzése előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cristiano Ronaldo dührohama volt a téma a portugálok meccsén

Cristiano Ronaldót szabályos góltól fosztották meg
Fotó: AFP

„A kvalifikációs mérkőzéseken a gólvonal-technológia használatáról minden találkozón a hazai csapat dönt. Ha szeretnék használni, a vendégcsapat írásos beleegyezésére is szükség van” – áll az UEFA hétfői közleményében.

Az Európa-bajnok csapatkapitánya, az ötszörös aranylabdás támadó azt követően kapott reklamálásért sárga lapot, hogy 2-2-es állásnál, a hosszabbításban egy előreívelt labdát kapásból ellőtt a kifutó kapus mellett, és a labda – a televíziós felvételek tanúsága szerint – teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszafutó Stefan Mitrovic kirúgta. A portugálok ünnepelni kezdtek, a holland játékvezető, Danny Makkelie azonban továbbot intett, és mivel a gólvonal-technológia hiánya mellett a videobíró sem állt rendelkezésre, ezért nem lehetett visszanézni az esetet.

Ronaldo dührohama

A portugálok 36 éves sztárja a lefújás után mérgesen a földhöz vágta csapatkapitányi karszalagját, és az öltözőbe viharzott. A játékvezető hétfőn az A Bola portugál lapban kért elnézést Fernando Santos szövetségi kapitánytól és a portugál válogatottól. Az edző közvetlenül az összecsapás után úgy fogalmazott, elfogadhatatlan, hogy egy ilyen szintű mérkőzésen ne alkalmazzanak videobírót. Az UEFA vasárnapi állásfoglalása szerint a pandémia nyomán kialakult helyzetben lehetetlen lett volna időben telepíteni minden helyszínre a rendszert, erről pedig a nemzetközi szövetséget (FIFA) is tájékoztatta még januárban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?