OLDALVONAL

Rebrov győzte meg a Fradi hősét, hogy ne vonuljon vissza

Leandro két héttel ezelőttig 10 gólnál járt a Fradiban, közel 180 mérkőzést követően, de az utóbbi 7 napban háromszor is betalált. Ünnepelt hős lett a rutinos magyar játékosból.
címkék:
  • Szerző: ST

A brazil származású, de 16-szoros magyar válogatott Leandro az utóbbi egy hétben szenzációs teljesítményt nyújtott a Fradiban. A 37 éves középpályás szeptember 22-én a Zalaegerszeg ellen szerzett vezetést a Ferencvárosnak, négy nappal később az Iváncsa elleni Magyar Kupa találkozón iratkozott fel elsőként a góllövők közé, míg vasárnap a 86. percben lőtt győztes gólt a Kisvárda elleni bajnokin.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Leandro győztes gólt szerzett a Kisvárda ellen
Fotó: fradi.hu

Majdnem visszavonult

Az előző évad végén pedig arra is volt esély, hogy visszavonul a rutinos játékos.
„Ha úgy döntöttek volna, hogy nincs rám szükség, valószínűleg befejezem a profi futballt. Végül két-három héttel a bajnokság vége előtt Szerhij Rebrov behívott az irodájába, és közölte, a pályán nyújtott teljesítményem s az öltözőben betöltött szerepem miatt a folytatásban is számít rám”
– mondta el Leandro a Nemzeti Sportnak.

Fotó: fradi.hu

Bemutatkozás a Fradi ellen

A védőként is bevethető labdarúgó 20 évvel ezelőtt, 1999-ben mutatkozott be az NB I-ben, pont a Ferencváros ellen. Az akkor még az MTK-ban a szárnyait bontogató Leandro első pályára lépése nagyon rosszul sikerült Magyarországon.

„Az MTK-ban összesen két NB I-es meccset játszottam, Henk ten Cate keze alatt. Az első éppen itt volt, az Üllői úton. Henk harminc perc után lecserélt, nem tetszett neki, amit csináltam”
– mesélt Leandro az Origónak első NB I-es meccséről.

Biztosított az utánpótlás

Leandrónak talán ez lesz az utolsó szezonja profi játékosként, de a fia tovább viheti az örökségét a klubnál. A kilencesztendős Alex a zöld-fehérek utánpótlásában futballozik. A 37 esztendős közönségkedvenc egyébként nem zárja ki, hogy utánpótlásedzőként dolgozzon majd. Leandrónak egy lánya is van (Bianka) magyar feleségétől, Évától.

Leandro és kisfia, Alex
Fotó: fradi.hu

A Fradiban már 181 tétmérkőzésen pályára lépő Leandro jelenleg két találatával holtversenyben vezeti a klub házi góllövőlistáját az NB I-ben. A szurkolók talán legnagyobb kedvencének számító játékos 37 évesen is kulcsszereplő a Ferencvárosban, ilyen álomszerű pályafutásra biztosan nem számított, amikor 20 évvel ezelőtt a 30. percben lecserélte az MTK trénere.

címkék: