KIAJOBB

Puskást üldözi Benzema a szuperrangadón

Puskás Ferenc még mindig az ötödik legeredményesebb góllövője a Real Madrid történetének, ám Karim Benzema már csak két találattal szorul mögé.
  • Szerző: Ripost

A 243. tétre menő El Clásico következik vasárnap a Real Madrid és a Barcelona között, és Puskás Ferenc még mindig megkerülhetetlen alakja a rangadónak.

Karim Benzema Fotó: Getty Images

Az Aranycsapat egykori világbajnoki ezüstérmes legendája 1958 és 1966 között összesen 14 gólt szerzett ezeken a meccseken, amivel holtversenyben a negyedik helyen áll a Real Madrid klublistáján. Puskás az egyesület örök góllövőlistáján is előkelő helyet foglal el, 242 találattal az ötödik a sorban. A 2006-ban elhunyt magyar klasszis korszakos ikon a fővárosi klub történetében, csak úgy, mint Karim Benzema, aki jó eséllyel hamarosan lehagyja őt az madridi góllövőlistán.

Tudniillik a francia csatár a tétmeccseket tekintve 240 gólt számlál, vagyis kettővel szorul a Száguldó Őrnagy mögé. Tehát akár már vasárnap, a Barcelona elleni meccsen beérheti a hatvanas évek sztárját. A 32 éves lyoni 2009 óta szerepel a fővárosi fehéreknél, és ő is minden jelentős trófeát elhódított.

Amíg azonban Benzema a Real Madrid góllövőlistáján csak két találattal marad el Puskástól, addig az el clásicókat tekintve nagyobb a különbség közöttük. Puskás 14 góljával szemben Benzema csak kilencet számlál a Barcelona ellen, vagyis bele kell húznia ahhoz, hogy ezen a listán is mellé érjen. Nem beszélve arról, hogy amíg Puskásnak csak 262, addig Benzemának 499 meccsre volt szüksége ahhoz, hogy a Real Madrid örök góllövőlistáján az élmezőnybe kerüljön...

Egyenlíthet a Real Madrid

Eddig 243 alkalommal találkozott egymással tétmeccsen a Real Madrid és a Barcelona. Szinte fej-fej mellett haladnak, 52 döntetlen mellett 96-szor a Barca győzött, míg a madridiak 95 sikert számlálnak. Ez azt jelenti, hogy vasárnap este a Real Madrid hazai pályán egyenlítheti ki az örökmérleget az ősi riválisa ellen.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?