TÜZELŐÁLLÁS

Ott lenne a helye a Fradinak az Európa-ligában

Magyar csapat nélkül kezdődik csütörtökön a labdarúgó Európa-liga egyenes kiesés szakasza, miután a Ferencváros elvérzett a csoportmeccsek során.
  • Szerző: Ripost

Habár kiesett, mégis közmegelégedésre teljesített a Ferencváros az Európa-liga csoportkörében az elmúlt ősszel. A magyar csapat hat meccsen lépett pályára, és az utolsó fordulóig maradt esélye a továbbjutásra. Végig maradt izgalom, folyamatosan volt tétje a mérkőzéseinek.

A Ferencváros nem élte túl a csoportmeccseket ősszel Fotó: MTI/Kovács Tamás

Habár a zöld-fehérek idegenben egyszer sem kaptak ki, sajnos ezt otthon nem tudták kamatoztatni, hiszen a Groupama Arénában nyeretlenek maradtak. A Fradinak nem jelentett előnyt a hazai pálya, és ma már tudjuk, leginkább ezért nem jutott a legjobb 32 közé, amely ma este folytatja szereplését az Európa-ligában.

Pedig ha a továbbjutó csapatokat nézzük, akkor az FTC bőven beférne a mezőnybe. Tudniillik két olyan gárda is pályára lép ma este, amelynek kevesebbet ér a játékoskerete. A Transfermarkt a svéd Malmöét 19,8 millió euróra becsüli, míg a ciprusi APEOL Nicosiáért 22,9 millióra tartja, miközben a Ferencvárosét 23,6 millióra taksálja. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a Fradi az őszi csoportmeccsek során Barcelonában 1-1-re, Budapesten pedig 2-2-re zárt az 163,2 millióra becsült Espanyollal, akkor végképp kijelenthető, hogy nem lógna ki a legjobb 32 közül.

Az sem mellékes, hogy az 53,3 milliós Ludogorecet kétszer is legyőzte a Fradi júliusban a Bajnokok Ligája selejtezői során, majd az El-csoportkörben egy vereséget és egy döntetlent jegyzett ellene. A bolgárokon nem látszott, hogy több mint kétszer annyit ér a keretük, ennek ellenére ők ma az olasz Intert fogadják a legjobb 16 közé jutásért vívott meccsen.

A Ferencváros tavaly rengeteg tapasztalatot szerzett a nemzetközi porondon. Idén ősszel ez már a javukra dönthet a továbbjutásért vívott mérkőzéseken.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?