OLDALVONAL

Válogatott focistáink megcsinálják a szerencséjüket? Ők adhatják el magukat topligába

Nem csak a nagyon kapós Szoboszlai Dominik igazolhat a legerősebb bajnokságok egyikébe. Sokat segít az Eb-szereplés.
  • Szerző: vav

Menedzserük, Esterházy Mátyás szerint Szoboszlai Dominik mellett Kalmár Zsoltnak is a legerősebb európai bajnokságok egyikében a helye. A összegyűjtötte azokat, akiknek Marco Rossi keretéből a legnagyobb esélyük van az áttörésre az Eb-szereplést kiharcoló magyar labdarúgó-válogatottból, amely ma (20.45, tv: M4 Sport) Törökországot fogadja a Nemzetek Ligája utolsó csoportmeccsén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai válogathat a topligás sztárklubok ajánlatai között
Fotó: mlsz.hu

Jóval a nyolcaddöntőig tartó 2016-os Európa-bajnoki szereplés után Dzsudzsák Balázs csalódottan beszélt arról, hogy focistáinknak a jó szereplés ellenére sem sikerült eladniuk magukat jó helyre. A csapatkapitány például akkor igazolt az arab emírségekbe. Most ilyen szempontból sokkal jobbnak tűnik a helyzet. Az angol, francia, német, olasz és spanyol élcsapatoktól körbeudvarolt Szoboszlaival az élen többen is előkelőbben jegyzett bajnokságokba és klubokba igazolhatnak.

Kalmár Zsolt (25 éves, Dunaszerdahelyi AC)

A 23-szoros válogatott középpályás a szlovák bajnokságban szereplő DAC vezéregyénisége. Súlyos sérüléséből visszatérve a válogatottban is bizonyította: Szoboszlai mellett és helyett is sokat ér. Fiatalon beletört a bicskája a német Bundesligába (RB Leipzig, FSV Frankfurt), de most új erőre kapva visszatérhet a topbajnokságok egyikébe. Idei 12 klubmeccsén 9 gól és 3 gólpassz a mérlege, a válogatott eddigi őszi meneteléséből pedig két találattal és két assziszttal vette ki a részét.

Kalmár Zsolt kész újra megméretni magát egy topbajnokságban
Fotó: MTI

Kalmár Zsolt piaci értékét jelenleg 900 ezer euróra (325 millió forint) taksálja a Transfermarkt.

Szalai Attila (22 éves, Apollon Limasszol)

A ballábas védőt egy éve, Uruguay ellen dobta a mély vízbe Rossi. Azóta csak egy mérkőzést hagyott ki, azaz alapemberré vált a válogatott (addigi) hiányposztján. Gyerekkorától az osztrák Rapid Wien akadémiáján pallérozódott, majd egy kétéves mezőkövesdi kitérő után, tavaly nyáron állt újra légiósnak Cipruson. Német Bundesliga-csapatok hívják, de a klubvezetői 1,8 millió eurós (650 millió forint) ajánlatot is visszautasítottak, hogy az Eb-szerepléssel tovább srófolja a vételárát.

Szalai Attilára már szemet vetettek Bundesliga-csapatok
Fotó: mlsz.hu

Szalai Attila piaci értékét jelenleg 800 ezer euróra (290 millió forint) taksálja a Transfermarkt.

Botka Endre (26 éves, Ferencváros)

A kispesti akadémián nevelkedett Fradi-játékos erénye, hogy a védelem bármely posztján bevethető. Miként klubjában, a válogatottban is remekelt már középső és szélső védőként is – jobbára a jobb, de akár a bal oldalon is. Szalai Attilához hasonlóan eddig csak hétszer szerepelt a Rossi-csapatban, de ha nem jön közbe semmi, biztos Eb-kerettag lehet volt Honvéd-beli edzőjénél. Ráadásul ő az FTC BL-meccsein is bizonyít a menedzsereknek és megfigyelőknek.

Botka sokoldalúsága aranyat ér
Fotó: AFP

Botka Endre piaci értékét jelenleg 900 ezer euróra (325 millió forint) taksálja a Transfermarkt.

És ezeket olvastad már?