OLDALVONAL

Tyson visszatért, nem mindennapi bokszkesztyűvel kapta a pofonokat

A két korábbi nehézsúlyú világbajnok nem hivatalos összecsapása kemény küzdelmet hozott.
  • Szerző: GG

Döntetlennel zárult az 54 éves Mike Tyson és a nála három évvel fiatalabb Roy Jones Jr. magyar idő szerint vasárnap hajnali bemutató ökölvívó-mérkőzése Los Angelesben, az üres Staples Centerben – számolt be róla az MTI. A két veterán amerikai bokszlegenda nyolcmenetes (egy-egy felvonás kétperces volt) csatája után a háromfős zsűri nem hirdetett győztest.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Roy Jones Jr. (balra) és Mike Tyson
Fotó: AFP

A két korábbi nehézsúlyú világbajnok nem hivatalos összecsapása kemény küzdelmet hozott. Tyson, aki 15 évvel ezelőtt vívta legutóbbi hivatalos meccsét, fittebbnek tűnt és végig agresszíven támadta három éve még aktív riválisát, a vége azonban így is döntetlen lett. A mérkőzést egy showműsor csúcspontjaként rendezték meg, és érdekesség, hogy a felek által viselt kesztyűk 12 unciásak voltak, szemben a profi ökölvívásban megszokott 10 unciásokkal.

Roy Jones Jr. az év elején helikopterbalesetben elhunyt kosárlabda-legenda, Kobe Bryant emlékére a Los Angeles Lakers színeit viselő kesztyűt viselt, amelyen a korábbi klasszis is látható volt.

A fellépésért Tyson – a Yahoo értesülése szerint – 10 millió dollárt kapott, míg Jones garantált meccsdíja 3 millió volt. Ehhez jönnek még hozzá a fizetős tévék közvetítéséből befolyó pénzek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?