OLDALVONAL

Teljes fizetését eladományozza a sztárfocista

Dárdai kedvence példát mutat: Ibisevicet már nem a pénz, hanem a feladat motiválja.
  • Szerző: vav

Dárdai Pál első igazolásai egyike volt Vedad Ibisevic, aki most négy év múltán a Herthából a Schalke csapatához igazolt. A 36 éves bosnyák csatár Gelsenkirchenben az egész éves fizetését jótékony célra fordítja, kizárólag a sikerek után járó prémiumot tartja meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

„Nem tartom meg a pénzt, hanem eladományozom. Az ügynökségemmel éppen keresünk egy szervezetet, egy jótékony célt. Sok lehetőség van. Egy biztos: nem azért igazoltam ide, hogy pénzt keressek. Számomra már nem ez a lényeg”

- mondta a Bildnek a focista, aki az utóbbi időszakban Berlinben évi 3 millió eurót (több mint egymilliárd forint) keresett.

Ibisevic azért elárulta: a teljesítménye, a csapat sikerei után járó plusz összegekkel gazdagodhat, de sok jövedelmezőbb ajánlata lett volna:

„Nyáron mindenre nyitott voltam. Kaptam külföldi ajánlatokat, amelyek anyagilag sokkal előnyösebbek voltak. De megkérdeztem magamtól, mi számomra a fontos, és rájöttem, hogy a Schalkénál rám váró feladat sokkal inkább feltüzel, mint valahol máshol futballozni. (...) Nekem a labdarúgás szenvedély, szeretem ezt a sportot. A Schalkéért pályára lépni, ez már valami! Azt fogom tenni, amit az edző kér tőlem: ülhetek kint, bemehetek a kispadról vagy játszhatok az elejétől. (...) A foci egy nagyszerű munka, de erre az ember túl későn jön rá a karrierjében. Azt hiszem, a srácok többsége még nincs tisztában azzal, hogy milyen gyorsan véget ér”

- mondta a rutinos támadó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?