OLDALVONAL

Szilágyi Áron váratlan döntést hozott a pályafutásáról

Olimpiai bajnokunkat lepte meg a legjobban a Vasas-elnök felkérése. Folytatja a vívást, de...
  • Szerző: Ripost

Szilágyi Áron a versenyzés mellett a Vasas vívószakosztályának elnökeként is tevékenykedik a jövőben – jelentette az MTI. A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó a 2024-es olimpiáig elsősorban még élsportolóként tervez, de emellett mostantól új szerepkörben is próbálja segíteni a Vasas vívószakosztályát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

„Engem talán még jobban meglepett, amikor Markovits László az egyik beszélgetésünk során felvetette, hogy nem lenne-e kedvem ilyen formában bekapcsolódni a szakosztályi munkába”

- mondta a Vasas elnökével folytatott megbeszéléséről Szilágyi, aki Londonban (2012) és Rióban (2016) is olimpiai aranyérmet nyert kardvívásban.

„Végül rövid gondolkodás után igent is mondtam, hiszen több mint húsz éve vagyok a Vasas sportolója, második otthonom a Kovács Pál Vívócsarnok, így aztán örömmel próbálom meg egy új szerepben is segíteni a szakosztályt. Korábban is úgy álltam hozzá, hogy szívesen maradnék a sport világában az aktív versenyzés után, és úgy érzem, a szakosztályelnöki tisztség egy jó belépő és egyfajta próba lehet ezen a téren, mind a Vasas, mind saját magam számára. Az a célom, hogy a jövőben az eredményeim mellett más területeken is hozzá tudjak tenni a vasasos vívósikerekhez.”

Szilágyi Áron elmondta: az elhalasztott tokiói olimpiával összhangban a napokban írta alá 2021-ig meghosszabbított szerződését a Vasassal. Utána a 2024-es párizsi olimpiáig szeretné folytatni a vívást.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?