OLDALVONAL

Szijjártó szólt Matthäusnak: hazajutott Budapestre a vesztegzárból

Végig a tárcájában lapult a megoldás. Órákon múlt, hogy a 16 éve fővárosunkban élő német világsztár nem ragadt Dubajban a családjával együtt.
  • Szerző: vav

Négy órán múlt, de Lothar Matthäusnak a feleségével, és kisfiával együtt sikerült hazajutnia Dubajból Budapestre. Az 59. születésnapját az emírségekben ünneplő német világsztár a minap a müncheni Abendzeitungnak árulta el: Magyarországra a hiányzó magyar állampolgársága, Németországba az orosz felesége miatt nem mehetett haza az üdülése közben hozott járványügyi intézkedések miatt. A hír hallatán azonban SMS-t írt neki Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, aki biztosította róla, hogy a lakcímkártyája okán nyugodtan hazautazhatnak Budapestre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagy izgalmak után, de hazajutott Budapestre a családjával
Fotó: Getty Images

Ezek után Anasztaszja asszony, az ötéves Milan és a családfő egy barátjuk magánrepülőgépével csütörtök hajnalban landolt is Budapesten.

„Csak akkor éreztem magam biztonságban, amikor szerda este a Nürnberg felé tartó repülőnk felemelkedett a levegőbe”

- mondta Matthäus már a budapesti otthonából a Bildnek.

Korábbi szövetségi kapitányunk – aki 2003 óta él fővárosunkban – nem különleges elbánásban részesült, csak nem volt tisztában azzal, hogy a koronavírusjárvány elleni óvintézkedések ellenére budapesti lakosként külföldi állampolgárként is nyugodtan visszatérhetnek. A német nagykövetséget nem tudta elérni, de szerencsére jött az SMS...

„Kaptam egy SMS-t Szijjártó Pétertől. Egy interjúból tudta meg, hogy problémám akadt. Biztosított, hogy beléphetek Magyarországra, hiszen van lakcímkártyám”

- mesélte Matthäus, akinek az utolsó pillanatban jött a segítség: Dubajban hirtelen szigorú rendeleteket hoztak.

„Négy órával később már lezárták a repteret. Korábban nyitva voltak az éttermek, aztán szerdán a pincér odajött hozzám délután háromkor, és megkérdezte, kérek-e még egy utolsó sört. A kormányzat ugyanis hirtelen elrendelte, hogy fél négytől nincs több alkohol. Jóformán óráról órára újabb változások és tiltások léptek életbe”

- mesélte Matthäus.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?