OLDALVONAL

Érzelmes búcsú, így köszönt el Bécsben a Fradi edzőjelöltje

Rövidesen eldől, hogy a bécsi liláktól valóban a budapesti zöldekhez vezet-e Peter Stöger útja.
  • Szerző: Ripost

Ausztriában már-már kész tényként kezelik, hogy Peter Stöger lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője – noha az Üllői úton sikert, sikerre halmozó Szerhij Rebrovnak még jövő nyárig szóló szerződése van a magyar bajnokkal. Az ukrán szakemberrel mindenesetre egyre több klubot boronálnak össze a sajtóban (legutóbb az angol Tottenham került föl a listára), míg Stöger Fradi-jelölt csütörtök este érzelmes búcsút vett a bécsiektől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Peter Stöger az Austria Wientől érkezhet az FTC-hez

Peter Stöger a bécsi Violáktól már elbúcsúzott, vasárnap lesz az utolsó meccse
(Fotó: fk-austria.at)

A korábban a német Bundesligában (Köln, Dortmund) is dolgozó Stöger csapata 3-0-ra verte a Wolfsberger AC-t az Európai Konferencia Liga-indulásért rendezett párharc első, bécsi meccsén. A vasárnapi visszavágó még hátravan idegenben, de a klubhoz ezer szállal kötődő tréner az utolsó hazai találkozó után már elkezdte az érzelmes búcsúzkodást.

Nem csoda, hiszen anno játékosként két szakaszban összesen nyolc évig szolgálta a bécsi Violákat, edzőként pedig a most záruló már a harmadik időszaka. Mindkét minőségében nyert bajnoki címe(ke)t is az Austriával, igaz, idén csak a nyolcadik helyen zárt az osztrák Bundesligában.

„Ez mindig érzelemdús dolog a szurkolóinkkal. Otthonomnak érzem ezt az egyesületet, ez az én kerületem, az én klubom. Ennek ellenére itt az ideje valami újhoz fognom. (...) Most nekilátok egy más feladatnak”

- idézte Peter Stögert utolsó bécsi meccsén aratott diadala után a Sky Sport Austria.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?