Létrehozva: 2018.12.08.

Sportdömping, a tévében már jövőre elkezdődik a 2020-as olimpia

Négy nagy világbajnokság egy városban: Budapest sportfõváros az M4 Sport fókuszában.

Mind a négy jövő évi, hazai rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságot (az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu és az öttusa 2019-es fő versenyét) élőben közvetíti az M4 Sport.

Nálunk az olimpia már jövőre elkezdődik

- jelentette ki a csatorna stúdiójában tartott sajtótájékoztatón Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

4 vb, 1 város sajtótájékoztató

Jövőre az olimpiai kvalifikáció szempontjából is kiemelkedően fontos világbajnokságokat rendez Magyarország. Ennek apropóján tart közös sajtótájékoztatót a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Asztalitenisz Szövetség, a Magyar Vívó Szövetség, a Magyar Öttusa Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, valamint az M4Sport. Magyar Olimpiai Csapat Hungarian Fencing Federation Hungarian Modern Pentathlon Magyar Kajak-Kenu Szövetség Magyar Olimpiai Csapat #hajrámagyarok #wttc2019budapest

Közzétette: Magyar Asztalitenisz Szövetség – 2018. december 4., kedd

 

"Az a missziónk, hogy minden olyan sporteseményt igyekszünk közvetíteni, melyen vannak magyar esélyek, nemcsak a hazaiakat, hanem a külföldieket is"

- idézte az MTI, majd hozzátette: ha itthoni eseményekről van szó, a felelősség még nagyobb, mert fontos, hogy a versenyek mellett az azokat körülvevő miliőt is bemutassák.

Papp Dániel azt ígérte, hogy XXI. századi technológiával, a legmagasabb színvonalon fognak beszámolni az eseményekről az M4 Sporton, illetve a rádióban és az online oldalakon.

Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára úgy vélekedett, a magyar sport erejét mutatja, hogy ennyi sportágban lesz itthon világbajnokság, egyúttal örömét fejezte ki, hogy az MTVA és a sportági szövetségek így egymásra találnak, mert - mint hangsúlyozta - nagyon fontos, hogy jó képek kerüljenek a világ elé ezekről az eseményekről.

"Az, hogy itthon lesznek ezek az események, még jobban aláhúzza a számunkra, hogy beindult az olimpiai kvótaszerzés. A hazai pálya előnye ebben lényeges elem. A hangulatot a szurkolók biztosítani fogják, reméljük, plusz kvótaesélyt jelent a hazai rendezés"

- fogalmazott Vékássy.

„A magyar sport erejét mutatja, hogy ennyi sportágban lesz itthon világbajnokság” - mondta Vékássy Bálint, a Magyar...

Közzétette: Magyar Olimpiai Csapat – 2018. december 4., kedd

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy a tagországokat tekintve ennek a sportágnak a legnagyobb a nemzetközi szövetsége, így az áprilisban sorra kerülő egyéni világbajnokságon nagy versenyzői és szurkolói részvétel várható a Hungexpón.

"Magyarországon nincs más olyan létesítmény, amely alkalmas lenne a lebonyolításra. A kihívások jelentősek a szervezők és a válogatott versenyzők számára is"

- mondta.

A szövetség vezetője szerint a legtöbb külföldi vendég Európából, illetve a Távol-Keletről várható.

 

Lapozz! Folytatás a következő oldalon!


 

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a kajak-kenu szövetséggel közösen hoztak létre szervezőbizottságot.

"Sajnos az az elképzelésünk, hogy a Hősök terén legyenek a versenyek, megdőlni látszik, így a Syma Csarnok lesz a helyszín. A versenyzők átérzik, hogy fontos állomása a kvalifikációs sorozatnak a budapesti vb, erőt ad nekik, hogy hazai versenyen szerepelhetnek"

- mondta Csampa, aki szerint a júliusi vb, melyet a Summer in the City (Nyár a városban) szlogennel népszerűsítenek, lehetőséget teremt arra, hogy a fővárost és egy kicsit az egész sportos országot is bemutassák a világnak. Egyúttal reményének adott hangot, hogy szervezésben és eredményekben is felül tudják majd múlni az egyébként sikeres 2013-as hazai rendezésű világbajnokságot.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy 1998-ban szerveztek először Szegeden vb-t, azóta a jövő augusztusi már a negyedik lesz, és már az siker volt, amikor Duisburgot megelőzve elnyerték az újabb rendezést.

"Szerény, de ambiciózus szlogent választottunk"

- utalt a "Sikersztori"-ra, magyarázatként pedig hozzáfűzte, az, hogy a magyar kajak-kenu ott tud lenni, ahol van, a korábbi sikerekből következik.

"Sportágunk tele van értékekkel, ezeket megpróbáljuk majd megmutatni"

- ígérte.

Mind a négy jövő évi, hazai rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságot - az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu...

Közzétette: Magyar Kajak-Kenu Szövetség – 2018. december 4., kedd

Szót ejtette arról is, hogy jelenleg kétmilliárdos beruházás zajlik a Maty-éren, ennek egyik eredményeként pedig a közvetítést át tudják majd vinni a túloldalra, így megmutathatják majd a versenyekre kilátogató, reményeik szerint sok ezer nézőt.

A szurkolói támogatás fontosságát az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Katalint idézve érzékeltette:

"amikor az utolsó 200 méteren beérek a csőbe, engem már bevisz a közönség".

Budapest biztos pont

Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség vezetője felidézte, hogy 1969 óta az évtizedek utolsó előtti évében Budapesten rendezték a sportág világbajnokságait, ettől 2008-ban tértek el, amikor a nemzetközi szövetség kérte, hogy a pekingi olimpia előtt megbízható helyszínen legyen a vb.

Elmondta, hogy 2019 szeptemberében az öttusával párhuzamosan lézerlövészetes-futásban is lesz vb Budapesten. Míg előbbin mintegy 200 versenyző részvétele várható, addig az utóbbin, a laser-run világbajnokságon ezer induló is lehet.

A sajtótájékoztatón a jövő évi versenyek főszereplőinek képviseletében többek között az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese és Csipes Tamara, továbbá Szatmári András, Medveczky Erika, Balaska Márk és Póta Georgina is jelen volt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza Lengyelország atomfenyegetésére

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

vg.hu

Felrobbant a kriptopiac a bitcoin felezését követően, Musk kedvence lett az igazán nagy nyertes

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

magyarnemzet.hu

A Chelsea döntheti el a Premier League-et a Liverpool javára

origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Gulácsi, vagy Dibusz? Király Gábor is megszólalt az országot izgató kérdésben

OLDALVONAL

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

OLDALVONAL

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

OLDALVONAL

A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

OLDALVONAL

Kapás Boglárka drámai vallomása: „Ez egy gyászfolyamat”

OLDALVONAL

Most jött: balesetet szenvedett, 25 évesen hunyt el a népszerű sportoló