OLDALVONAL

Schumacher látogatója megtörte a csendet, beszélt a nagybeteg legendáról

Michael Schumacher állapota volt a téma. A hétszeres F1-világbajnok olasz barátja egyike azon keveseknek, akik máig látogatják svájci otthonában.
  • Szerző: Ripost

Lassan hét és fél éve szorul ápolásra Michael Schumacher, akinek a súlyos síbalesete utáni állapotát hétpecsétes titokként kezeli a családja. A Forma-1 – immár csak egyik – hétszeres világbajnokának hogylétéről kevesen tudhatnak. A családtagokon és az orvosain, ápolóin kívül kevés közeli jó barát van tisztában azzal, milyen valójában Schumacher állapota. Egyikük, a Ferrari korábbi (teszt)pilótája most ejtett néhány szót a német legenda hogylétéről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Badoer (balra) és Schumacher: kollégákból testi-lelki jó barátok lettek

Badoer (balra) és Schumacher: kollégákból testi-lelki jó barátok lettek
Fotó: AFP

Luca Badoer minapi szavai egybecsengenek azokkal az információmorzsákkal, amelyeket korábban a hozzátartozók vagy éppen Jean Todt (a Ferrari egykori vezetője) szavaiból lehetett kicsipegetni Schumacherről. Mindebből egy olyan férfi képe rajzolódik ki, aki anno a versenypályán az ellenfelekkel, most pedig a betegségével szemben küzd konok elszántsággal a végsőkig.

Schumacher állapota nem reménytelen?

„Ez egy fájdalmas dráma. (...) Csak én, Todt és néhány közeli jó barát látogatja. Michael mindig is keményen edzett, ami azért is jó, mert így a teste ellenáll. Amikor Mugellóban és Monzában teszteltünk, a szabadidejében is edzőterembe járt, vagy kerékpáron járta a közeli dombokat. Michael egyszerűen Michael. Egy harcos, aki remélhetőleg hamarosan felépül”

- idézte az olasz dailynews24.it Badoert, aki immár két évtizede ápol barátságot Schumival. A kétezres években együtt dolgoztak a Ferrari sikereiért (a német a csapat sztárjaként majd tanácsadójaként, az olasz tesztpilótaként és versenyzőként).

Annak idején családostul összejártak, a már-már testvéri kapcsolatukon az sem rontott, amikor Schumacher otthagyta a Ferrarit. Utóbbi gyakran „kisöcsémnek” szólította olasz kollégáját, a gyerekeik gyakran együtt játszottak, többször is együtt nyaraltak, sőt Schumi lett Badoer fiának, Brandónak a keresztapja. Míg Mick Schumacher idén már a Forma-1 versenyzője, Brando Badoer 13 évesen még csak álmodozik arról, hogy apjához és bálványához, Michael Schumacherhez hasonlóan egyszer a Ferrari pilótája legyen.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mákos guba egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?