OLDALVONAL

Rövid pórázon a Barca sztárjai, sokba kerültek Piqué pofátlanságai

Különleges „anti-Piqué” záradék kerül az újonnan igazolt Barcelona-focisták szerződéseibe. A társai fizetnek rá a védő viselt dolgaira.
  • Szerző: vav

Régóta feszegeti a határokat Gerard Piqué a Barcelona labdarúgócsapatánál, és ennek most a csapattársai isszák meg a levét. Az ABC napilap értesülése szerint az újonnan igazolt játékosoknak már olyan szerződést kénytelenek aláírni a katalán klubnál, amely egy furcsa záradékot is tartalmaz. Ennek értelmében nem lehetnek aktívak az üzleti életben. Sőt, még a közösségi oldalaikat is felügyelik. Mindkettőt Piqué ügyei miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Piqué évek óta feszegette a határokat
Fotó: Getty Images

A klubvezetők régóta rossz szemmel nézik, hogy Shakira férje a foci mellett mind több idejét és energiáját öli bele az üzleti vállalkozásaiba. Többek között résztulajdonos egy sport- és médiabefektető holdingban, megvette a spanyol harmadosztályban szereplő FC Andorrát, és hadban áll Roger Federertől kezdve egy sor teniszklasszissal a cégén keresztül elért Davis-kupa-reform miatt.

Ráadásul azzal is kiverte a biztosítékot a főnökeinél, hogy Neymar 2017-es Párizsba igazolása előtt pár nappal felkorbácsolta a szurkolók indulatait a „Marad”-Twitter-üzenetével.Sőt 2018-ban előfordult, hogy Piqué a most menesztett vezetőedző, Ernesto Valverde engedélye nélkül kihagyta az edzést, az Egyesült Államokba repült, hogy ott szerződést kössön üzleti ügyben.

Mostantól úgynevezett külső üzleti tevékenységhez a Barcelona kifejezett engedélyét kell kérni, és a sztárok közösségi posztjait is ellenőrzik.

És ezeket olvastad már?