OLDALVONAL

Rossz hír az érzelmi hullámvasút után: Schumacher föladta?

Különleges alkalom lett volna. Miután elmaradt a várva várt hazai bemutatkozása, Mick Schumacher szerint idén már nehéz lenne összehozni.
  • Szerző: vav

A rossz időjárás miatt elmaradt pénteki szabadedzéssel elúszott Mick Schumacher lehetősége arra, hogy hazai közönség előtt, a Nürburgringen mutatkozzon be a Forma-1 mezőnyében. Pedig talán többeket érdekelt volna a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 21 éves fiának tesztje az Alfa Romeónál, mint a vasárnapi Eifel Nagydíj. Mintegy 15 ezren látogattak ki miatta – hiába – a legendás pályára, ahol még egy S-kanyart is elneveztek az apjáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem lesz már lehetősége idén kipróbálni az Alfát?
Fotó: Instagram

Egyelőre nem tudni, összejön-e hasonló lehetőség a szezon hátralévő részében. A „kis Schumi” mindenesetre a nagy várakozás, majd a csalódás után nem valami optimista ezzel kapcsolatban.

„Természetesen szívesen vezettem volna, de így is örülök, hogy egyáltalán itt lehettem és bepillantást nyerhettem ebbe az egészbe. Ott voltam a csapat megbeszélésein, megismerhettem a működést és az autót – még ha nem is a pályán. Jó lenne még egy esélyt kapni, hogy megmutathassam magam, de a folytatásban olyan új pályákra is megy a Forma-1, amelyeket a versenyzőknek is meg kell ismerniük. A nürburgringi debütálás különleges lett volna, de persze bármelyik másik is tökéletes lenne”

- idézte a Forma-2 éllovasát a Sport1.de.

Mick elmondta, hogy mostantól arra összpontosít, hogy megnyerje az F2-es világbajnokságot. Ennek a futamai ütköznek majd a Forma-1 versenyeivel, de egy-két helyszín még szóba jöhet az Alfa Romeónál az idei bemutatkozására a királykategóriában. Frederic Vasseur csapatfőnök mindenesetre elmondta, még októberben döntenek a hogyan továbbról.

A történtek nem változtatnak azon, hogy Mick Schumacher jövőre már jó eséllyel versenyzőként folytatja a Ferreri-motorokat használó istállónál a Forma-1-ben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?