OLDALVONAL

Ronaldóék lefoglaltak egy egész hotelt a Margitszigeten

Nyáron hetekre Budapestre költözik az Eb-címvédő portugál válogatott. Puskásék is ott laktak az Aranycsapattal.
  • Szerző: vav

Nyáron hetekre Budapestre költözik a portugál válogatott a részben magyar rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idejére. A szupersztár Cristiano Ronaldo és társai főhadiszállása a Margitszigeten lehet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ronaldo (jobbra) és a többiek
Fotó: Getty Images

Minden jel arra mutat, hogy a címvédőnek már lefoglalták a teljes Grand Hotelt, a hajdani Margitszigeti Nagyszállót. Korábban évtizedekig hírességek sora – köztük Puskás Ferenc és az Aranycsapat – is itt időzött.

Puskás Ferenc 1954-ben a Margitszigeti Nagyszálló mellett
Fotó: MTI

A Nemzeti Sport értesülése szerint minden bizonnyal a négycsillagos Grand Hotel Margitsziget lesz az Eb-címvédő otthona. Innen jár majd a könnyen és gyorsan megközelíthető Illovszky-stadionba edzeni, és a Puskás Arénában rendezett két csoportmérkőzésre is.

„Június tizenegyedikén utazik a csapat a bázisára”

– árulta el Antonio Magalhaes, a portugál szövetség kommunikációs igazgatója az AFP hírügynökségnek.

Az érkezésük dátuma egybeesik azzal, amit szobafoglalási kísérletünkre válaszul kaptunk:

„Szállodánk nem foglalható speciális időszak miatt június 11-től július 7-éig.”

Portugália az F csoportban előbb (június 16-án) egy pótselejtezőből érkező ellenféllel – reményeink szerint Magyarországgal! –, majd (24-én) a világbajnok franciákkal mérkőzik meg új nemzeti stadionunkban. A két pesti meccs között (20-án) pedig Münchenbe ruccannak át innen a németek elleni rangadóra.

A kivételesen 12 országban sorra kerülő kontinenstornán részt vevő csapatok többségének saját országában lesz a bázisa. A franciáké például Clairefontaine-ben – ők csak pár napra érkeznek majd fővárosunkba a címvédő elleni meccsükre. A portugálok számára azonban kedvező fővárosunk központi fekvése, azon belül pedig nyugalmas és Ronaldóék számára biztonságos bázis lehet a Grand Hotel Margitsziget.

A Juventusban légióskodó világsztár miatt az ilyenkor szokásosnál is nagyobb érdeklődés várható a sajtó és a rajongók részéről is, a sziget ostromát megelőzni hivatott szigorú biztonsági intézkedésekkel együtt. Az ötszörös aranylabdásnak még a kilencéves kisfiát, Cristiano Juniort is testőr szokta vigyázni, ha a korosztályos csapatával idegenben játszik.

Az 1873-ban Ybl Miklós tervei alapján épült, majd a második világháború pusztítása után újjáépített, a 80-as években pedig felújított egykori Nagyszálló nem véletlenül számított évtizedekig a magyar labdarúgó-válogatott második otthonának is, amellett, hogy magyar és nemzetközi hírességek sora szállt meg benne.

A Grand Hotel Margitsziget épülete
Fotó: MTI

A mellé épült gyógy-wellness szállodával földalatti folyosó köti össze, így Ronaldóéknak ezért ki sem kell tenniük a lábukat.

Telkit nem választhatták a portugálok

Az MLSZ telki edzőközpontjának átadásával labdarúgó-válogatottunk 2009-től áttette oda a székhelyét a Margitszigetről. A Budai hegyek között megbúvó Telki a portugálok számára is az első számú opció lett volna, de szóba sem jöhetett: azt – a mieink márciusi sikerében bízva – a magyar-bolgár-román-izlandi pótselejtezős csoport továbbjutójának tartják fenn.

 

És ezeket olvastad már?