OLDALVONAL

Retteg Schumacher családja, végzetes veszély leselkedik a legendára

Az otthonában ápolt világsztár a leginkább veszélyeztetettek közé tartozik, miközben körülötte tombol a koronavírus-járvány.
  • Szerző: vav

Svájcban tarol a koronavírus-járvány, Michael Schumacher választott országában annyi a fertőzött, hogy már az amúgy jól szervezett, fejlett kórházrendszer összeomlásától tartanak. Nem csoda, hogy a hat éve otthonában ápolt világsztárt különösen féltik a szerettei.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagyon legyengülhetett a szervezete az utóbbi években
Fotó: AFP

Hiába telt el már több mint hat év azóta, hogy Schumacher 2013. december 29-én súlyos síbalesetet szenvedett a francia Alpokban, továbbra is nagyon keveset tudni arról, hogy a koponyasérülése után milyen állapotban van.

A családtagjai és a hozzá közel állók (a Schumi-villába bejáratos barátok vagy éppen az orvosai, személyzetének tagjai) gondosan titkolják a hogylétét. A kiszivárgott félinformációk, találgatások pedig sokszor egymásnak is ellentmondanak. Egy azonban biztos: a hajdani hétszeres világbajnok autóversenyző ápolásra szorul, a hajdan nyughatatlan sportember szervezete 51 éves korára nagyon legyengült.

Vagyis azok közé tartozik, akikre nézve különösen fenyegető a Svájcban vészesen gyorsan terjedő koronavírus-járvány.

Corinna asszony mindent megtesz ápolásra szoruló férje védelmében
Fotó: Getty Images

Az esetleges megfertőződése könnyen végzetes lehetne Schumacher számára. Ezért a német Bunte magazin szerint a családtagjai az utóbbi hetekre még a megszokottnál is szigorúbb óvintézkedéseket vezettek be a Genfi-tó partján, Gland közelében található otthonukban.

Sőt, a tőlük néhány kilométer távolságra található CS Ranch is teljesen kiürült. A hajdani szenvedélyes westernlovas Corinna Schumacher nevét viselő lovaglóközpontban senki sem tartózkodhat az állatok gondozóin kívül.

Az asszony nyomdokain a sportágban 23 évesen már világ- és Európa-bajnok Schumacher-lány, Gina Maria az Instagramon mutatta meg a máskor nyüzsgő, most azonban kísértetiesen üres lovasbirtok képeit.

Due to the coronavirus and the cancelled shows that were going to be end of March, we feel like it’s the second winter break. The horses like it 😋 What do you all think about all that is going on?

„A koronavírus és a március végére tervezett rendezvényeink törlése miatt olyan, mintha egy második téli szünet lenne. A lovak élvezik”

– írta Michael Schumacher lánya.

Fotó: Instagram

Pedig nem jelentéktelen létesítményről van szó, hiszen saját szervezésű versenyek mellett korosztályos Eb-t is rendeztek már a lovascsarnokban. Most azonban töröltek minden közelgő eseményt. Ennek az óvintézkedésnek is a koronavírus veszélye miatt látták szükségét.

 

Elmaradhat a Schumi-foci is?

A tervek szerint május 17-én lenne esedékes immár negyedik alkalommal a Michael Schumacher tiszteletére megrendezett jótékonysági labdarúgó-mérkőzés. Ezen a német NBA-kosaras, Dirk Nowitzki és más sztárok mellett focizna a hajdan igazolt futballistaként is ismert legenda fia, Mick Schumacher is. Előző nap ért volna véget a német Bundesliga idei szezonja, de a koronavírus miatt most az sem biztos, hogy mikor lehet újrakezdeni, nemhogy mikor lesz vége. Így csúszhat a Schumi-foci is.

 

És ezeket olvastad már?