OLDALVONAL

Rajongókból lettek tulajdonosok a Honvéd új vezérei

Szép emlékek után nagyok a céljaik. Nem csak üzlet számukra a Hemingwaytől megvásárolt NB I-es klub.
  • Szerző: vav

Nagy érdeklődés kísérte a Budapest Honvéd és a Magyar Futball Akadémia új tulajdonosainak bemutatkozó sajtótájékoztatóját a budai Larus Étteremben. A Metalcom csoport vezetői, Bozó Zoltán és dr. Mendelényi Dániel hangsúlyozták: az eddiginél nagyobb költségvetéssel, a klub korábbi játékosainak bevonásával, és az eddiginél több saját nevelésű magyar fiatal focistával törnek dobogóra és európai kupaszereplésre.

Az üzletemberek a sporthoz és a Honvédhoz fűződő személyes kötődésükről is beszéltek. A szentesi illetőségű Bozó elmondta: régóta aktív támogatója a sportéletnek, cége pedig mindig fontosnak tartotta a társadalmi felelősségvállalást. Ebben a szellemben segíti évek óta a szentesi vízilabdát, illetve vezeti a szentesi teniszklubot is, valamint veszi ki a részét a kosárlabda, a kézilabda és a versenytánc szponzorálásából is. Édesapjához fűződő meghatározó emléke, amikor gyerekként megtudta tőle: gyakran járt a Népstadionba és a Honvéd-pályára az Aranycsapat, illetve a Puskás Ferenc fémjelezte kispesti klub meccseire.

Mendelényi is édesapjának köszönheti a kispesti kötődést: mint mondta, a korábbi Spartacus-futballista már 5-6 éves korában kivitte őt magával a Bozsik-stadionba.

 

Mendelényi Dániel egyébként a %% érdeklődésére elmondta: a korábbi tulajdonos, George F. Hemingway ismeretében talán mindenki sejtheti, hogy kemény tárgyalássorozat van mögöttük, mióta másfél éve fölvetődött az adásvétel lehetősége. Sok területen követni akarják az eddig bevált receptet, de a szponzorok bevonásával, más fizetés- és átigazolás-politikával, a szurkolókkal való kapcsolattartással, és még több saját nevelésű tehetség beépítésével újítani is akarnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?