OLDALVONAL

„Örök emlék” – Benedek Tiborról mesélt megható családi történetet a tévériporter

Ifjabb Knézy Jenőnek apja és fia révén is vannak személyes emlékei a legendás pólósról. Cristiano Ronaldóhoz hasonlította.
  • Szerző: vav

Újabb adalékkal szolgált a június 18-án elhunyt Benedek Tibor emberi nagyságáról ifjabb Knézy Jenő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Az MTVA szerkesztő-riportere a fiával és az édesapjával kapcsolatos személyes emlékeiről beszélt a Borsnak.

Fotó: MTI

 

„Vele kapcsolatos örök emlékem huszonnégy esztendős fiamhoz köthető. Úgy négy esztendeje az akkor húszéves Knézy Jenő Márknak, az UVSE pólósának önzetlenül felajánlotta, hogy reggel hattól szívesen tart egyéni képzést számára az újpesti uszodában. Ennél csodálatosabbat elképzelni sem tudok! Elvégre egy, a sportpályafutása során mindent elért klasszis kora hajnalban kelt azért, hogy átadja a tapasztalatait. Mintha Cristiano Ronaldo a Juventus edzőközpontjában napjai indítása gyanánt magához rendelné a tehetséges focistapalántákat. Tibor! Emléked örökké él!”

- mondta a lapnak a tévés.

Jenő elárulta azt is: édesapja, a 2003. június 17-én meghalt tévés egyéniség a haláláig büszke volt arra, hogy a 2000-es, Sydneyben rendezett olimpián meccsről meccsre tudósíthatta Benedekék menetelését.

„Tibiék az aranyérem kiharcolása után így köszöntötték Ausztráliában a medence szélén: 'Jó napot, jó szurkolást!' Apám amúgy a szabadidejében gyakran járt színházba, és számos olyan darabot nézett meg, amelyikben Tibor édesapja, Benedek Miklós is játszott. Így fonódott egybe e két családnál sport és művészet.”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?