OLDALVONAL

Orbán Willi hosszan sorolta: ezért döntött a magyar válogatott mellett

Megható vallomás a nemzeti csapat sztárjától: beszél a szalámiról, a himnuszról és magyar apjához fűződő kapcsolatáról is.
  • Szerző: vav

Tavaly nyári döntése óta is téma Németországban, hogy Willi Orban – aki szerepelt a német U21-es válogatottban is – miért a magyar nemzeti csapatot választotta a Nationalelf helyett. A Horvátország elleni Eb-selejtező előtt a Bild kérdezett rá újra a lengyel anyától és magyar apától Németországban született védő indokaira.

Orbán (szemben) nagyon jól érzi magát Dzsudzsákék között
Fotó: MTI

 

„Őszintén meg kell mondanom, hogy mindig nagyon örülök az ottani étkezéseknek. Szeretem a hagyományos gulyáslevest, és néha magyar szalámit is csemegézek”

- viccelte el előbb a választ Orbán, majd a komolyabb érveire is rátért.

Mint mondta, a magyar szurkolók igazán fanatikusak, ráadásul számára azért is fontosak a válogatottbeli szereplések, mert így közelebb tudtak kerülni egymással az édesapjával.

„Amikor csak tud, ott van a meccseken, és tolmácsolni is segít nekem. Évekkel korábban hazatért Magyarországra, és a távolság miatt ritkán találkoztunk. Most azonban jobb a helyzet”

- mondta a BL-főtáblás RB Leipzig védője, aki elárulta: ha nehezen is tanulja a magyar nyelvet, a Himnuszt helyenként már a többiekkel énekli.

Márciusban már sikerrel küzdött meg a horvát sztátokkal
Fotó: MTI

 

A klubcsapatoknál megszokott mindennapi munka híján a válogatottnál nem támaszkodhatnak a begyakorolt mechanizmusokra, de Orbán szerint ezt lelkesedéssel és rögtönzéssel pótolják. A kezdetektől érzi a tiszteletet, ezért is máig jó döntésnek tartja, hogy a magyar válogatottságot választotta. Hát még, ha sikerülne kijutni a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra...

„Egy spliti győzelemmel az első két hely egyikére ugorhatunk. Szilárdan hiszek magunkban, óriási csapatszellem van a válogatottban. Otthon legyőztük Horvátországot és Walest, vagyis jó napokon bármire képesek vagyunk. A horvátok a labdabirtoklásra építenek, de erre meglesz a tervünk. Nagyon várom már a párharcokat olyan játékosok ellen, mint például Luka Modric. Tiszta sor: az Eb-re vágyunk!”

- adta meg a végszót Orbán Willi.

 

 

És ezeket olvastad már?