OLDALVONAL

NB I és külföld helyett: gólkirályokat csábítottak a másodosztályba

Az őszi legjobb után az egész szezon legeredményesebb támadója is a Vasashoz igazolt.
  • Szerző: ripost

Télen az élvonal góllövőlistáját vezető Feczesin Róbertet Újpestről, most pedig a 2019/20-as bajnokság gólkirályi címét végül elnyert Radó Andrást Zalaegerszegről szerződtette az NB II-es Vasas. Ez a példátlan erősítés is jelzi, hogy az OTP Bank Ligába azonnali visszajutást tervező DVSC-vel és a többi erős riválissal együtt rég nem látott küzdelem várható a másodosztályban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Radó András NB I-es és külföldi ajánlatok helyett igazolt a másodosztályú Vasasba
Fotó: mlsz.hu

Több erős, dobogóesélyes NB II-es csapat közül is kiemelkedik az élvonalból 27 év után kiesett, de az előző évihez hasonló költségvetéssel azonnali visszajutást megcélzó Debrecen (a 2000-es évek legeredményesebb magyar fociklubja), és a 2018 óta másodosztályú Vasas. Előbbinél az anyagiakat már a tulajdonossá előlépett önkormányzat állja – sokat elmond a lehetőségekről, hogy Dzsudzsák Balázs, Korhut Mihály vagy éppen Varga József személyében egyáltalán szóba kerülhetett válogatottak visszatérése. Az angyalföldiek pedig máris úgy erősítettek, hogy az a legtöbb NB I-es csapat szurkolói is elégedetten csettintenének.

‼️??Radó András, az NB I gólkirálya a Vasasban folytatja!
Élvonalbeli léptékkel folytatódik a Vasas FC keretének...

Közzétette: Vasas FC2020. július 20., hétfő

„Ha nincs a koronavírus miatti kényszerszünet, akkor a Vasas most NB I-ben lenne. A klubon és a csapaton is egyértelműen látszik az a koncepció, amit felvázolt számomra Nagy Miklós sportigazgató és ami télen elkezdődött Angyalföldön. Engem is ez fogott meg, ez volt a döntésem fő oka”

– idézte Radót a klub honlapja, miután a Vasas „számos külföldi és hazai élvonalbeli ajánlattal versenyezve” magához csábította. Nagy Miklós mellett alighanem a leggazdagabb magyar üzletemberek közé tartozó tulajdonos, Nagy György biztosította háttérnek is köszönhetően.

Példátlan döntést hozott Radó András

Magyarországon még nem volt rá példa, de nemzetközi szinten is párját ritkítja, hogy az élvonalbeli futballbajnokság aktuális gólkirálya a másodosztályba szerződjön. Mióta a rendszerváltás előtt a magyar játékosokat legálisan engedték külföldre igazolni, bő négy évtized során 9-szer azonnal légiósnak állt a mezőny legeredményesebbje (többek között Fazekas László, Détári Lajos, Dzurják József, Kabát Péter és Nikolics Nemanja); 6-szor az NB I-en belül váltott; 27-szer pedig maradt a klubjánál. Két gólkirályt egyszerre a Honvéd csábított magához: 1992 nyarán a holtversenyben győztes Fischer Pál (Siófokról) és Orosz Ferenc (váci kölcsönből) szegődött Kispestre.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?