OLDALVONAL

Nagy változás Törőcsik András állapotában: ez történt a legendás focistával

Barátja jóvoltából Velencén erősödött, amíg a koronavírus-járvány miatt látogatási tilalom volt a rehabilitációs intézetben.
  • Szerző: ripost

Barátja, Pintér István jóvoltából Velencén töltötte az elmúlt hónapokat Törőcsik András, az Újpest korábbi kiváló labdarúgója. A masszőrként tevékenykedő szakember mindent megtesz a háromszoros magyar bajnok, 45-szörös válogatott legenda felépüléséért. Az elmúlt két és fél hónapban a velencei nyaralójában ápolta Törőt, aki barátja önzetlen segítségének köszönhetően megerősödött, így most már visszatérhet Budakeszire, a Honvéd Rehabilitációs Intézetbe, amelyben évek óta él – írja a Blikk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Törőcsik azt követően került az intézménybe, hogy két agyműtéten is átesett. Pintér csaknem három esztendeje mindennap meglátogatta őt azért, hogy a szanatóriumban erőnléti, tornatermi edzéseket végezhessen vele. Emellett a Pénzügyőr SE füves pályáján labdás tréningeket is tartott neki. Törőcsik állapota a rendszeres mozgásnak köszönhetően jól láthatóan javult, s ezt a vizsgálatok eredményei is alátámasztották.

 

Egyérintő Törőcsik Andrissal :)
Pintér István emberfeletti munkát végez az egykori zseniális újpesti csatárral nap mint nap.

Közzétette: Törőcsik András – Út a csúcsra – 2019. március 29., péntek

Csakhogy a koronavírus-járvány miatt márciusban látogatási tilalmat rendeltek el a kórházban, így Pintér sem találkozhatott barátjával. Április végére a volt sportoló állapota a mozgásszegény életmód miatt sajnos romlott. A legenda nővére, Törőcsik Éva a kórház vezetőivel megegyezett arról, hogy a korábbi focista átmenetileg Pintérhez költözik.

„Szerencsére a nyaralóm szabadon állt, és megfelelt annak, hogy András nyugodt és jó körülmények között gyógyuljon. Fontosnak tartottuk, hogy megerősödjön fizikailag, a nővére engedélyével került hozzám”

– árulta el Pintér István a Blikknek.

„Lehetőséget kaptunk arra is, hogy Velencén a helyi wellnessközpontot használjuk, amiért nagyon hálásak vagyunk. Úgy látom, Törőnek jót tett a környezetváltozás, megerősödve térhet vissza a szanatóriumba. Nagyon örülök, hogy rendben van és remekül telnek a napjai.”

Sokan segítenek neki

Törőcsik Andrást sokan támogatják. A Honvéd Rehabilitációs Intézet és az MLSZ mellett Genzwein Ferenc, a Testnevelési Egyetem kancellárja is mindenben segíti. Egykori klubja, az UTE szintén mellette áll, akárcsak barátja, a Fradi legendája, Nyilasi Tibor és Jurácsik Mátyás.

Törőcsik nővére nagyon hálás testvére barátjának a segítségért.

„István rengeteget tett és tesz azért, hogy András állapota javuljon. Szerencsére egyre jobban érzi magát fizikálisan, emellett az étvágya is jó”

– mondta Törőcsik Éva.

És ezeket olvastad már?