OLDALVONAL

Nagy a baj, megkínozta a koronavírus Milák Kristófot – részletek

Úszósztárunk testileg-lelkileg megszenvedte a betegséget.
  • Szerző: Ripost

Jelentős mennyiségű izmot vesztett és koronavírus-tünetei is voltak a világbajnok, világcsúcstartó Milák Kristófnak. Edzője szerint az úszót mentálisan nagyon megviselt a karanténtudta meg az Infostart.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf
Fotó: MTI

A tokiói olimpia egyik legnagyobb magyar éremvárományosáról honvédos edzője, Selmeci Attila az InfoRádiónak elmondta: már jobban van, és a remények szerint a hosszú kihagyás után a jövő héten már újra edzhet.

„Jelen pillanatban Kristóf még lábadozik a fertőzésből. A végleges diagnózis arról, hogy rendbejött-e, jövő hétfőn lehet meg, akkor következnek még olyan kardiológiai vizsgálatok, amelyek kizárják az esetleges komplikációkat”

- részletezte a szakember.

Milák szeptember végén lett rosszul és azonnal elment egy tesztvizsgálatra, amely megállapította a koronavírus-pozitivitást. Az augusztus végén elkezdett sportolói munkája így teljes egészében elveszett.

„Fizikálisan pedig látványosan le van gyengülve, egészen biztos, hogy izmot is vesztett, jelentős mennyiséget”

- mondta Selmeci.

A sportolónak tünetei is voltak, legyengült, lázasan feküdt. Nehezen viselte a betegséget, és hogy tíz napig nem hagyhatta el a lakását. Most már mehet közösségbe, de a válogatott orvosa fogja kimondani a folytatásra a végső igent. Az edző mindenesetre reméli, hogy nem lesz komolyabb szövődmény.

A teljes interjú csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában hallható.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?