OLDALVONAL

Elárulta Michael Schumacher barátja: koporsót keres

Willi Weber már a temetésére készül. Meglegyintette a halál szele az F1-legenda „örökös” menedzserét, aki rendkívül kalandos életet élt.
  • Szerző: Ripost

Willi Weber hajléktalanból lett multimilliárdos, a két véglet között pedig őrülten izgalmas és változatos életet élt: volt pancser autónepper, de sikeres sztriptízbár- és bordélyház-tulajdonos is. De amiről mindenki ismeri: tiniként fölfedezte és világsztárt csinált Michael Schumacherből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Schumacher és Weber (jobbra) még 2002-ben, a Ferrarinál

Schumacher és Weber (jobbra) még 2002-ben, a Ferrarinál (Fotó: AFP)

A Forma-1 legendájának mind a hét világbajnoki címében benne volt akkori menedzsere, sőt jó barátja munkája is, akit fogadott fia 2013-as síbalesete óta nem enged Schumi közelébe a család. A Mr. 20 százalékként is emlegetett, 79 éves német üzletembert (ügyfele minden bevételének ötöde neki járt) tavaly meglegyintette a halál szele. Súlyos sztrókot élt túl, és bár felépült, azóta már a saját temetésére is készül.

„Megnéztem már néhány koporsót. Egyelőre sajnos nem találtam olyat, ami megfelelne nekem, ugyanis olyat akarok, aminek fiókjai is vannak, hogy magam mellett tudhassam majd néhány tárgyamat, például a kedvenc órámat. Tudják, mit válaszoltak erre? Hogy mit akarok én fiókokkal, az ilyesmi Németországban tilos. Persze tudom, az ember nincstelenül jön világra és az elmúláskor sem vihet magával semmit. És igen, az egészség a legfontosabb. Jó pénzért megfizethetsz ugyan jó orvosokat, de az egészséget nem”

– idézte Webert a svájci Blick.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?