OLDALVONAL

Messi a vécén ülve megkeresi egy méregdrága csúcsmobil árát

Ha Lionel Messi a vécén öt percig ül a dolgát végezve, annyi idő alatt is összejön félmilliója. Egy jó alvás után gazdagabb egy szép lakás árával.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról szombaton már beszámoltunk, 2017-től idén nyárig összesen 555 237 619 eurót (197 milliárd forint) keres Lionel Messi az FC Barcelonánál. Minden idők legjobban fizetett sportolójaként Messi a vécén is könnyedén megkeresi egy félmilliós luxusmobil árát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Messi csillagászati összeget keres

Csillagászati összeget keres Messi a Barcánál
Fotó: AFP

A csődközelbe jutott Barca argentin sztárja minden egyes nap 135 millió forintnak megfelelő összeggel gazdagabb. Még alvás közben is minden percben 94 ezer, minden órában 5,6 millió forintnyi summát „keres”. Ez persze nem klasszikus értelemben vett órabér, hiszen azt a fizetést heti öt munkanapra, egyenként napi nyolc munkaórára bontva számoljuk. Messi esetében így már közel 24 milliós lenne az órabére.

S hogy például Messi a vécén töltött öt perce alatt mennyivel lesz vastagabb? Íme:

 

A kiszámolta: ennyi idő alatt lesz Messi gazdagabb...

...egy átlagos békásmegyeri panellakás árával (30 millió): 5 óra 19 perc;

...egy középkategóriás új autó árával (7 millió forint): 1 óra 14 perc;

...egy csúcsmobil árával (félmillió forint): 5 perc 20 másodperc;

...egy gyorséttermi nagy menü (1700 forint): 1 másodperc.

 

Az El Mundo című katalán napilap vasárnapi számában kürtölte világgá Messi és a Barca szerződését. A döbbenetes összegből kiderült: ő minden idők legjobban fizetett sportolója.

Egy januári kimutatás szerint a Barcelona a világ leggazdagabb labdarúgóklubja, amely tavaly 715,1 millió eurós (254 milliűrd forint) bevétellel zárt. Ugyanakkor az adóssága is a legnagyobb: 1173 millió euró (422 milliárd forint).

Messi azóta pert indított a magántitoknak számító szerződése nyilvánosságra kerülése miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?