OLDALVONAL

Maradona fontos döntést hozott az agyműtétje után

Az argentin legenda múlt pénteken ünnepelte a hatvanadik születésnapját, aztán kórházba került. Most pedig eldőlt a jövője.
  • Szerző: GG

Keddi agyműtétje ellenére Diego Maradona marad az argentin Gimnasia y Esgrima La Plata labdarúgócsapatának a vezetőedzője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 60 éves Maradona jogi képviselője, Matias Morla cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint a minden idők egyik legjobb labdarúgójaként számon tartott ügyfele Venezuelába vagy Kubába utazna, hogy ott folytassa a felépülést – számolt be róla az MTI.

Diego Maradona
Fotó: AFP

„Diego szereti Kubát. Éppen a minap beszéltem Fidel Castro fiával. Venezuela és Kuba is baráti ország Diego számára, de a feje és a szíve a Gimnasiáé”

– nyilatkozta az ügyvéd.

Maradona depresszió miatt került be egy La Plata-i magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Hétfőn azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat, ám kedden koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni.

Maradona múlt pénteken ünnepelte a hatvanadik születésnapját. Aznap a csapata 3-0-ra legyőzte a Patronato együttesét, de a szakember már az első félidő vége előtt távozott a kispadról, ami kérdéseket vetett fel az egészségi állapotát illetően.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, ám 1997-es visszavonulása óta egészségi problémák sújtják.

És ezeket olvastad már?