OLDALVONAL

Majdnem zárt kapu, kétszáz ember előtt focizik a válogatott

A helyszínen csak technikai, illetve hivatalos személyzet lehet ott, szurkolók nem.
  • Szerző: SK

A kormány rendelete után az előzetesen várt 20 ezer helyett csak tucatnyian lehetnek ott csütörtök este a Puskás Arénában. A Magyarország-Izland meccs még így is az év meccse, hiszen a siker azt jelentené, hogy hazai pályán – akár már szurkolók előtt is – focizhatunk a kontinenstornán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó Török Attila Nemzeti Sport Puskás Aréna

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor is úgy látja, ebben a helyzetben el kell fogadni a döntést.

Látva a járványügyi helyzet hazai alakulását, nincs olyan szigorú intézkedés, amely ne lenne indokolt annak érdekében, hogy meggátoljuk a járvány terjedését és emberéleteket óvjunk meg. Egészen más lenne 20 ezer ember előtt megvívni a csütörtöki összecsapást, de úgy gondolom, hogy hozzánk hasonlóan a szurkolók nagy része is elfogadja az intézkedéseket” – nyilatkozta Csányi Sándor aki hozzátette, a drukkereknek visszafizetik a belépők árát. Ez nem jelenthet gondot, az igazán fájó a közösségi élmény elmaradása.

Három zárt kapus meccs vár a játékosokra

Információnk szerint közel kétszázan lehetnek ott a stadionban. A két csapaton, valamint a stábon kívül szövetségek néhány fős delegációja, a hivatalos ellenőrök lesznek a lelátón, mellettük a biztonsági és egészségügyi személyzet, valamint a labdaszedők láthatják élőben a meccset a stadionban.
A szurkolóknak marad az M4 Sport, sőt, a drukkerek ezúttal a kocsmákban sem tudnak együtt szurkolni. Győzelem esetén a négy évvel ezelőtt látott tömegek sem lephetik el az utcákat a kijárási korlátozás miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?