OLDALVONAL

Lefotózták, ő lehet a Honvéd új edzője

Bernd Storck és Michael Boris mentheti meg a kispestiek pocsék szezonját? A korábbi MTK-edző a Bozsik Arénában figyelte a Honvédot.
  • Szerző: Ripost

Egyre mélyebb gödörbe ássák bele magukat a Honvéd labdarúgói, az NB I-es edzők közül Horváth Ferenc pozíciója a legbizonytalanabb. Utódjelöltjei egyike, Michael Boris a lelátóról nézte a kispestiek Újpest elleni újabb vereségét.

Michael Boris (balra) lehet a Honvéd edzőjelöltje

Michael Boris (balra) lehet a Honvéd edzőjelöltje
Fotó: Ripost

A 14. forduló után a legtöbb (8) vereség és az egyik legtöbb kapott gól (27) áll a Honvéd neve után. A szombati derbin már az ötödik meccsét veszítette el vezetésről – emeli ki hétfői számában a Bors.

Nyert helyzetből elvesztett mérkőzések:

1. forduló, Honvéd-DVSC: 1-0-ról 1-4

10. forduló, Honvéd-Mezőkövesd: 2-1-ről 2-3

11. forduló, PAFC-Honvéd: 0-1-ről 3-1

12. forduló, DVSC-Honvéd: 0-2-ről és 1-3-ról 5-3

14. forduló, Honvéd-Újpest: 1-0-ról 1-2

Igaz, most Batik Bence ütése és kiállítása miatt egy félidőn át emberhátrányban maradtak alul a hajrában a kispestiek az addigi sereghajtó ellen, de hosszabb létszámfölényben is „sikerült” már kikapniuk otthon a Fraditól és a Mezőkövesdtől is (előbbi a 23., utóbbi a 17. percben fogyatkozott meg ellenük).

„Most miről beszéljek? Taktikáról vagy erőnlétről? A hajrában tíz emberrel játszva kétszer visszük a kapusra a labdát és nem tudjuk berúgni. Az Újpestnek egy helyzete van, azt berúgja. Hülyeségeket csinálunk. (…) Megint egy megnyert meccset veszítettünk el ilyen faramuci módon. Ez egy óriási pechszéria, nem tudok mit mondani”

– fakadt ki tanácstalanul Horváth Ferenc az utóbbi hat fordulóban elszenvedett ötödik vereség után.

A sajtótájékoztatón német kollégája, Michael Oenning is mázlisnak ítélte az Újpest hajrábeli fordítását, de a dobogóesélyesnek kikiáltott Honvéd aligha írhat mindent kizárólag a balszerencse és a VAR-ítéletek számlájára. A szurkolók régóta személyi változásokat követelnek (nem csak a kispadon), Thomas Doll és Bernd Storck is vissza-visszatérő edzőjelöltjük. Utóbbi kapcsán a korábbi MTK-trénert, a Kisvárdával is hírbe hozott Michael Borist is emlegetik, aki a Bozsik Aréna lelátóján fagyoskodva figyelte a rangadót. A szünetben a mobiltelefonján elemezte barátjával a játékosokat.

Korábbi szövetségi kapitányunk, Storck bő öt éve még az MLSZ sportigazgatójaként hívta Borist az U19-es válogatott edzőjének – úgy tudjuk, Kispesten is elképzelhető hasonló együttműködésük sportigazgatóként és vezetőedzőként.

Küszöbön az Újpest eladása

A vendégszektort megtöltő Újpest-tábornak rövidesen több öröme is lehet, mint a Kispesten aratott siker. A több rigmusukban pokolra kívánt belga tulajdonos, Roderick Duchatelet eladhatja a klubot.

„Már nincs messze a megújulás Újpesten és véget ér a rémálom! Hajrá Lilák!” – üzente közösségi oldalán Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere és fideszes országgyűlési képviselője.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?