OLDALVONAL

Lanzafame örömében megmutatta, mennyire tökös

Simeonét utánozta az olasz csatár. Addig idegesítették, míg bosszút nem állt, és nem csak a szemtelen góljával.
  • Szerző: vav

Sorozatban a hatodik győzelmét aratta szombaton a Budapest Honvéd, pedig a kiesés ellen küzdő Paks nagyon megnehezítette a dolgát a labdarúgó NB I 13. fordulójában. A hátrányból fordító kispestiek egyenlítő gólja után Davide Lanzafame ünneplés helyett az ellenfél hergelésével foglalkozott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Különös módját választotta a gólja megünneplésének
Fotó: honvedfc.hu

Az utóbbi hetek legjobb és második legrosszabb formájában futballozó csapata csak a hajrá bő negyedórájára pörgött fel. Ekkor Böde Dániel vezető gólja után Lanzafame tizenegyesével, majd Naser Aliji szemfüles pöckölésével gyorsan fordított a Honvéd.

Felhúzták Lanzafamét

Különösen a hetedik találatával (négyes holtversenyben) a góllövőlista élére ugró olasz csatáron látszott, micsoda feszültség munkált a játékosokban.

Már-már úgy tűnt, hogy az ellenfél szervezett védekezése és rengeteg szabálytalansága elvette a legutóbbi két gólkirályi címet besöprő Lanzafame kedvét a játéktól. Csakhogy a büntető előtt Gévay Zsolt látványosan mondta neki a magáét, sőt a lelátóról úgy tűnt, Rácz Gergő kapus a tizenegyespontnál a gyepet rugdosta, hogy nehezebb dolga legyen az olasznak. A rutinos gólzsákot mindez nem megzavarta, sokkal inkább felpaprikázta.

Nem kegyelmezett

Lanzafame előbb szemtelen, Panenka-módra elvégzett elegáns löbböléssel vette be a gólvonalon ugrabugráló Rácz kapuját, majd gúnyos mutogatásokkal állt bosszút az őt hergelő ellenfeleken. A paksi kapusnak azt üzente a kézmozdulataival, hogy járassa csak a száját, aztán már a kezdőkörből visszafordulva, a védő irányába fordulva a férfiasságát markolászta.

„Nem ez volt életünk legjobb mérkőzése. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz ez a találkozó, nagyon mélyen védekezett az ellenfelünk és nagyon nehezen tudtunk helyzeteket kialakítani. Az egygólos vezetésük után ez még nehezebb volt, de azt hiszem, a végén megmutattuk, hogy egy nagyon jó csapatot alkotunk, és azok, akik ilyen szinten egységben vannak, meg tudják nyerni az ilyen nehéz mérkőzéseket is”

– nyilatkozta a másik kispesti gólszerző, az albán válogatott Aliji a honvedfc.hu-n, jelezve, hogy mennyire nehéz dolguk volt a Paks ellen.

Simeone is így csinálta

Lanzafame obszcén „gólöröméhez” hasonló érzelemnyilvánítást mutatott nemrég Diego Simeone is. Az Atlético Madrid argentin edzője februárban, a Juventus elleni nyolcaddöntő-odavágón aratott 2-0-s győzelmet ünnepelte két kézzel a férfiasságát markolászva.

Utóbb elmondta, ez nem az ellenfélnek szólt, hanem a saját csapata „tökösségének”. Az Európai Labdarúgó-szövetség nem tiltotta el, de 20 ezer eurós (6,3 millió forint) bírsággal sújtotta. A Juve pedig 3-0-s visszavágóval.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?