OLDALVONAL

Lanzafame hűségesküt tett: Mindenben segítem az én Magyarországomat

Sokat kapott a magyaroktól, és meghálálná a bajban. Hiába érdeklődik iránta féltucatnyi olasz csapat, a rutinos gólkirály maradna a Honvédnál.
  • Szerző: vav

Habár olasz sajtóértesülések szerint hat-hét olasz másodosztályú klubnál is szívesen látnák a nyártól, Davide Lanzafame 33 évesen már nem vágyik haza. Sőt, immár a Honvédot és Magyarországot tartja az otthonának. Olyannyira, hogy a koronavírus-járvány nehézségeire utalva a TuttoMercatoWebnek elmondta: mindenben segíteni akarja a második hazájának vallott Magyarországot.

Véget vetett a hazatérésével kapcsolatos pletykáknak
Fotó: honvedfc.hu

A járvánnyal kapcsolatban elmondta, itt egyelőre nem olyan szigorúak az óvintézkedések, mint a nagyon nehéz helyzetbe került olaszoknál.

„A feleségem és a lányaim itt élnek velem Budapesten, a tágabb értelemben vett családom Torinóban, az apósomék pedig Szardínián. Ők otthon maradnak, de amíg Olaszországban nem lesznek szigorúbb intézkedések és büntetések, ott sajnos nem értik meg az emberek ennek a jelentőségét. Ezek az olaszok határai: sok jó tulajdonságunk van, de sajnos felületesek vagyunk. (...) Az olasz éttermek itt hihetetlen károkat szenvednek el. Az emberek ösztönös reakciója az általánosítás, nem hibáztatok ezért senkit. Mindig szerettek minket, csak félnek. Ha itt is vészhelyzet lépne föl, szeretnék segíteni az én Magyarországomnak”

- mondta Lanzafame, hangsúlyozva: az olasz tapasztalatok szerint mindenkinek erkölcsi kötelessége lehetőség szerint otthon maradni.

In this situation doesn't matter which team you support, which is your nationality,which is the color of your skin or the shape of your eyes, which is your language. The only and most important thing is that altoghether we can fight against this virus. Toghether we are stronger!!! 🤝🏻💪🍀🇪🇺 #stayathome Ebben a nehez helyzetben nem szamit, hogy melyik csapatnak szurkolsz, honnan szarmazol vagy milyen a borod szine, a szemed formaja vagy milyen nyelven beszelsz. A legfontosabb dolog, hogy EGYUTT harcolhatunk a virus ellen. EGYUTT erosebbek vagyunk! @bphonvedfcofficial @mlsztv

„Még ha itt nincsenek is még korlátozások, mi a feleségemmel és a lányaimmal önkéntes karanténba vonultunk. Hozatom az ételeket, igyekszünk tisztelni másokat, hiszen vannak, akik tünetmentesek ugyan, de megfertőzhetik a többieket. Jobb, ha most senki sem kockáztat, kötelesség otthon maradni.”

Eszében sincs hazaigazolni Olaszországba

A jövőjével kapcsolatban is felvetődtek kérdések, hiszen a Honvédhoz úgy tért vissza kölcsönbe, hogy nyáron a kispestiek megvásárolják a Ferencvárostól. Csakhogy közben hat-hét olasz másodosztályú klub is vevő lenne rá...

„Harminchárom éves vagyok, még két évre szól a szerződésem. (...) Hazatérni ebben a korban... Nem. Amikor visszajöttem a Honvédhoz, elhatároztam, hogy itt fejezem be a pályafutásomat, és most is ez a célom”

- jelentette ki határozottan.

A Honvéd és az FTC játékosaként is magyar bajnoki és gólkirályi címet szerzett egykori Juventus-focista két szakaszban már csaknem öt évig játszott a magyar NB I-ben, és még mindig a legjobbak közé tartozik, újra vezeti a góllövőlistát is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?