OLDALVONAL

„Egy vagyok a millió fradista közül” – 10 éve a Fradi elnöke Kubatov Gábor

A Fradi elnöke napra pontosan tíz éve nehéz helyzetben vette át az FTC irányítását. Az eltelt évek őt igazolták.
  • Szerző: SK

Napra pontosan 10 éve, 2011. február 25-én lett a Fradi elnöke Kubatov Gábor. A politikus szomorú örökséget vett át, mivel abban az időben a klub jövője sem volt biztosított.

„Felelőtlen ígéreteket biztosan nem teszek, de a klubban dolgozóknak is látniuk kell, ha nincs változás, egy év múlva közösen temethetjük el az egyesületet.” – idézi a Nemzeti Sport a vezető akkori nyilatkozatát. Az azóta eltelt idő őt igazolja.


Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszél a csapat szurkolóival rendezett találkozón a budapesti Groupama Arénában 2016. április 21-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Személyes ambícióim nincsenek, mert csak egy vagyok a millió fradista közül. Pénzt nem ígérhetek, hiszen egyetlen szponzor sem áll mögöttem, csak a tisztességem.” – mondta akkor Kubatov, a Fradi elnöke.

Az eredmények pedig érkeztek. A „kirakatcsapat”, a focisták ezidáig három bajnoki címet nyertek (érik a negyedik...), s szerepeltek az Európa-liga és a BL-főtábláján. A pólósok meg is nyerték a BL-t. A klub adott egy olimpiai bajnokot, 15 Európa-, és hat világbajnokot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?