OLDALVONAL

Koronavírus az olimpián, megfertőződhet a teljes falu

Egyre több japán sportoló érzi úgy, hogy idén nyáron nem kellene olimpiát rendezni Tokióban.
címkék:
  • Szerző: sk

Aggódik a tokiói olimpiai faluban esetleg kirobbanó koronavírus-járvány miatt Nisikori Kej, a japánok első számú férfi teniszezője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 2016-os riói játékokon bronzérmes játékos kifejtette, nagyon sok sportolót szállásolnak el egy helyen, ami komoly kockázatot rejt magában.
„Nem az a helyzet, hogy százan elindulnak egy versenyen. Tízezer sportoló lesz a faluban, úgyhogy a szervezőknek nem lesz könnyű dolguk, főként a jelenlegi fejlemények ismeretében. Ki lehet alakítani egy jó buborékot, és akkor működhet a dolog. De mi történik, ha lesz száz pozitív eset? Vagy akár több ezer?” – vetette fel a 31 éves Nisikori.
Vasárnap a házigazdák első számú női teniszezője, a négyszeres Grand Slam-bajnok Oszaka Naomi úgy fogalmazott, egész életében arra várt, hogy részt vegyen hazájában az olimpián, de a tokiói rendezés kockázatait alaposan meg kell vitatni.

Fotó: AFP

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a koronavírus-járvány miatt a japánok kétharmada nem szeretné, ha idén nyáron megrendeznék a tavalyról elhalasztott tokiói olimpiát.
A lakosság beoltottságának aránya a szigetországban továbbra is rendkívül alacsony, és a múlt héten meghosszabbították május végéig a rendkívüli állapotot Tokióban és három másik prefektúrában.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?