OLDALVONAL

Koronavírus-para az NB I-ben: önként eltiltotta olasz edzőjét a Honvéd

Magánkaranténban a tréner: Beppe Sannino kivételesen nem az MLSZ fegyelmije miatt nem lehet ott a kispadon. A klubnál amondók: a szurkolók is maradjanak inkább otthon, ha elkaphatták a vírust.
  • Szerző: vav

A DVTK ellen (szombat, 17.00, tv: M4 Sport) Giuseppe Sannino helyett Pisont István ül a Honvéd kispadján – tudatta közleményében a kispesti labdarúgóklub. A fura bejelentés indoklásából kiderül: az olasz vezetőedző és segítője, Alessandro Recenti helyettesítésére azért van szükség, mert kapcsolatba kerülhettek a koronavírus miatt lezárt területeken élő emberekkel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sannino most még a csapata közelébe sem mehet
Fotó: honvedfc.hu

Az olasz szakemberek semmiféle tünetet nem mutatnak, orvosi ajánlásra azonban nem látogatják a csapat edzőközpontját azóta, hogy az olasz hatóságok óvintézkedéseket vezettek be, és ezért nem lesznek ott a szombati meccsen sem.

„A Budapest Honvéd FC felelős klubként mindent megtesz az egészségügyi válsághelyzet megoldásáért, a járvány terjedésének megfékezéséért. A vezetőség elővigyázatosságból – védve a szurkolóit, játékosait és a klubnál dolgozó kollégáit – döntött az ideiglenes helyettesítés mellett”

- szól többek között a Honvéd közleménye.

Egyben a kispesti vezetők „az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásával összhangban arra kérik a szurkolókat, akik az elmúlt hetekben kapcsolatba kerültek az érintett területeken járt emberekkel, vagy maguk is oda utaztak, hogy ezúttal csak a televízión keresztül biztassák a csapatot a DVTK ellen”.

„Ismerem a srácokat, ők is ismernek engem, úgyhogy remélem, jól megy majd a közös munka. Az a célom, hogy győzelemmel mutatkozzam be a DVTK ellen. Giuseppével jó a kapcsolatunk, az ő iránymutatásai alapján készülünk. Szeretném élvezni a közös munkát és ezt kértem a játékosoktól is”

- mondta a beugró szakvezető, a 31-szeres válogatott Honvéd-legenda, az NB III-as együttes vezetőedzőjeként dolgozó Pisont István – ahogy a szurkolók máig emlegetik: „A legnagyobb király”.

És ezeket olvastad már?