OLDALVONAL

Koronavírus: Ezek a szabályok várnak a magyar csapatokra a nemzetközi kupákban

A jövő héten már a nemzetközi kupákban is szerepelnek a hazai együttesek.
  • Szerző: GG

A 2020/2021-es nemzetközi labdarúgó-kupaszezon jövő heti kezdetével új protokoll lép életbe a koronavírus-járvány miatt a külföldön pályára lépő és onnan hazatérő magyar csapatok, valamint a Magyarországra látogató külföldi csapatok számára Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szombati bejelentése szerint. – számolt be róla az MTI.

A Fradi szerdán svéd csapatot fogad a BL-ben, továbbjutás esetén pedig Skóciába vagy Izlandra utazhat
Fotó: MTI

Szijjártó Péter a Facebook közösségi portálon azt írta, a zöld besorolású országok esetében „nincsen kérdés”.
Amennyiben viszont egy magyar csapat sárga vagy piros besorolású országból tér haza, akkor a hazaérkezés után a játékosoknak az edzőnek és a stábtagoknak két koronavírus-teszten kell átesniük 24 óra különbséggel. Az eredmények megérkezéséig pedig csak az otthonuk és az edzéshelyszínek között közlekedhetnek.
Csütörtöki idegenbeli találkozó után pénteken és szombaton meg lehet csinálni a teszteket, az eredmény a vasárnapi hazai bajnoki előtt megvan, és addig edzést sem kell kihagyni – fejtette ki.

Amennyiben sárga vagy piros besorolású országból érkezik csapat Magyarországra, akkor azt írják elő, hogy minden játékosnak, edzőnek és stábtagnak rendelkeznie kell két, öt napnál nem régebbi negatív teszttel, amelyek között legalább 48 órának kell eltelnie – közölte.

„Ezzel a szabályozással mindent megteszünk a fertőzés behurcolása ellen, ugyanakkor biztosítjuk a magyar csapatok számára a kiszámítható felkészülést a nemzetközi kupaszezonra, amely reméljük, idén (és jövőre) hosszan fog tartani”

– írta Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?