OLDALVONAL

Koronavírus a Herthánál, házi karanténban Dárdai fia és Petry is

U21-es német válogatott focista fertőződött meg. Minimum két hétig otthon kell maradnia mindenkinek, aki elkaphatta tőle a vírust.
  • Szerző: vav

Azonnali hatállyal 14 napra házi karanténba kellett vonulnia a Hertha BSC labdarúgóinak és a profi csapat mellett dolgozó teljes stábnak. A német élvonalbeli klub a hivatalos oldalán jelentette be, hogy pozitív lett egy játékos koronavírustesztje.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Bild szerint a 22 éves utánpótlás-válogatott Maximilian Mittelstädtről van szó, aki a hétvégén elmaradt Hoffenheim elleni meccs előtt belázasodott, de azóta már jól érzi magát.

Mittelstädt már jól van, de megfertőzhetett másokat
Fotó: Getty Images

A Hertha a tervek szerint kedden kezdte volna el a közös edzéseket három otthon töltött nap után. A focista megfertőződése miatt azonban mindenkinek két hétig otthon kell maradnia, aki kapcsolatba került vele.

Ez érinti Petry Zsolt kapusedzőt, sőt elvileg az első csapat keretéhez tartozik Dárdai Pál legidősebb fia, Dárdai Palkó is (más kérdés, hogy ő ősz óta a tartalékok között szerepelt).

„A játékos a szokásos tünetekre panaszkodott, így azonnal elkülönítettük a többiektől. A tesztje aztán pozitív eredményt hozott a vírusra. A keretünk valamennyi tagjának otthon kell maradnia a következő két hétben, ami még a házon kívüli egyéni edzéstervet is kizárja. Most figyeljük, hogy jönnek-e még hozzá újabb esetek”

- mondta dr. Uli Schleicher csapatorvos.

„A fertőzések számának ilyen gyors növekedése mellett előre látható volt, hogy a vírus előbb vagy utóbb elér a csapathoz is. A legfontosabb, hogy most mindannyian betartsuk a szabályokat. El kell fogadnunk a helyzetet. Egyelőre nem tudni, mikor dolgozhat újra együtt a pályán a csapat. Addig a srácok legalább otthon végezhetnek egy edzésprogramot, amit az erőnléti edzőnktől kaptak”

- idézte Michael Preetz menedzsert a herthabsc.de.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?