OLDALVONAL

Király Gábor elárulta: ez a róla szóló portréfilm legfőbb üzenete

Kulisszatitkok a filmről. 26 év a kapuban, 70 percbe sűrítve. A legfontosabb kellékek: kapuskesztyű, szürke mackónadrág, tehetség, szorgalom, munka és kitartás.
  • Szerző:

Szombaton 19.15 órától az M4 Sport mutatja be a Király Gábor pályafutásáról készült filmet, Király 108 – Egy szürke nadrág legendája címmel. A 108-szoros válogatott kapusról készült alkotásban többek között korábbi csapattársai és edzői is beszélnek arról, hogy milyen volt a világhírű szürke mackónadrág gazdája a pályán és azon kívül. Ő pedig a -nak mesélt előzetesen a portréfilmjéről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

18 évnyi légióskodása során sem feledte, honnan indult
Fotó: Instagram/kiralygabor1

Az 1993-as bemutatkozásakor, majd a tavalyi visszavonulásakor is szeretett csapata, a Haladás kapuját védte Király Gábor. A szombathelyi „keretek” között egyaránt 18-18 évig szolgálta a magyar labdarúgó-válogatottat, valamint légiósként német és angol klubcsapatait a Herthától az 1860 Münchenig, a Crystal Palace-tól a Fulhamig. Bőven volt tehát miről forgatni.

„Az öt fő helyszínen (Szombathely, Budapest-Telki, London, Berlin, München) bő egy év alatt forgatott film a 26 évem legfontosabb mozzanatait öleli körbe, 32 megszólalóval, Lothar Matthäustól Dárdai Pálon át Bernd Storckig. A film utómunkái nemrég fejeződtek be. Úgy érzem, hogy a TOP Média és Királysport közös produkciójának végeredménye egy olyan gondos munka, amibe az alkotók beletették a maximális tudásukat. Bízom benne, hogy sikerült egy olyan értékes produkciót letenni az asztalra, ami a közönségtől is kedvező fogadtatásra talál majd”

– mondta a -nak Király Gábor, aki részt vett az alkotói folyamatban is, minden helyszínen együtt dolgozott a stábbal.

🎥🎞️⚽Film készült a pályafutásomról. Szombaton 19.15-től az M4 Sport mutathatja be először. / A portrait film was made about my career. You can watch it on M4 Sport (Hungary) this Saturday at 19.15 pm. 🔴 Trailer in BIO... #kiraly #k1raly #kiralygabor1 #kiralygabor #gaborkiraly #kiraly108 #movietrailer #szurkemackonadrag #m4sport @m4sportofficial #csakegyutt @mlsztv #mlsz

 

Némely megszólaló mondandója azonban őt magát is meglepte:

„Természetesen voltak számomra is meglepő megszólalások, érdekes volt hallani, ahogyan egy-egy korábbi játékostársam, vagy edzőm felidézett néhány edzés-, vagy mérkőzés szituációt, és az ő perspektívájukon keresztül, az azokra adott reakcióimat. 26 évet 70 percbe belesűríteni lehetetlen, de a film ízelítőt ad a pályafutásom főbb állomásairól, a bejárt utamról. A válogatott szereplésem csúcsa mindenképpen a franciaországi Európa-bajnokság, klubszinten pedig óriási tett volt a Hertha történetében, hogy a Bajnokok Ligájában játszhattunk. Arra, hogy folyamatosan védhettem a Bundesligában és a Premier League-ben szintén büszke vagyok.”

Szombaton 19.15-től az M4 Sporton lesz először látható a karrieremről készült portréfilm. Addig is minden nap mutatok nektek egy fotót pályafutásom fontos helyszíneiről. A mai címe ez lehetne: az első kapuskesztyűm.🧤/ At 19.15 pm on Saturday a film about my career can be watched on M4 Sport (Hungarian TV channel). In the meantime, each day I will show you a photo of my career milestones. The title of the first photo could be something like: "With my first goalie glove".🧤 #kiraly #k1raly #kiralygabor1 #kiralygabor #gaborkiraly #kiraly108 #szurkemackonadrag #m4sport @m4sportofficial #csakegyutt #mlsz

S hogy a főhős szerint mi a film üzenete? A Szombathelyről indult, és oda is visszaérkezett legendás kapus nem hazudtolta meg önmagát:

„A film üzenete számomra, hogy szorgalommal, munkával és kitartással egy vidéki kisvárosból is el lehet jutni akár a német vagy angol topbajnokságokba is.”

Családi körben

Miután a koronavírus-járvány miatt egyesületében, a Király Sportegyesületnél is megbénult a munka, és a szokott közönségtalálkozóival, motivációs előadásaival is várnia kell, Király Gábor a szabályokat betartva, otthon a családjával tölti ezt az időszakot. Együtt nézik meg a filmet is.

„Ez nagyszerű alkalom arra, hogy rég óta halogatott otthoni kisebb munkákat bepótoljunk, ráadásul jut idő szakmai önképzésre is”

– mondta lapunknak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?