OLDALVONAL

Kiderült, ez a titkos záradék került bele Dárdai szerződésébe

Föl kell kötnie a gatyát, különben... Másfél évre írt alá a Hertha régi-új vezetőedzőjeként, de egyelőre csak nyárig tervezhet.
  • Szerző: vav

Sokakat meglepett, hogy Dárdai Pált – a korábbi hírekkel ellentétben – nem csak nyárig, hanem a 2021/22-es szezon végéig bízták meg a Hertha régi-új vezetőedzőjeként. A keddi, első sajtótájékoztatóján aztán ő maga is óvatosan fogalmazott a hosszabb távú terveiről. A Kicker értesülése szerint azért, mert egyelőre valóban csak nyárig biztos a helyzete; a szerződésében szerepel egy kitétel, mely szerint a hátralévő 16 fordulóban legalább 24 pontot kell szereznie a csapatával. Ha ezt teljesíti, akkor marad a kispadon a következő szezonban is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Össze kell kapnia – nem magát, inkább a csapatát (Fotó: herthabsc.de)

„Olyan messzire egyelőre nem mennék. Nyárig jó munkát akarok végezni. Aztán majd mind meglátjuk, hogyan tovább. (...) Nem szeretnék sokat beszélni szerződésekről. Egyelőre ebben a fél évben akarok teljesíteni és jól érezni magam”

- mondta többek között Dárdai, kerülve a hosszú távra szóló kérdéseket.

A német szaklap szerint ennek az az oka, hogy a megállapodásban szerepel a folytatás konkrét feltétele. A szezon végéig meccsenként legalább 1,5 pontos átlagot kell elérnie. Ezt eddig messze alulmúlta a Hertha (az eddigi 18 fordulóban gyűjtött 17 pont 0,95-ös átlagot jelent, az előd Bruno Labbadia pedig összességében 1,11-es pontátlaggal zárt Berlinben).

Dárdai Pál a korábbi időszakában (négy és fél év alatt 151 Bundesliga-mérkőzéssel a Hertha élén) 1,34-es meccsenkénti pontátlagot teljesített a Hertha. Ez jobb mérleg, mint az utóbbi másfél évben őt követő négy edzőé – Ante Covic: 1,21; Jürgen Klinsmann: 1,2; Alexander Nouri: 1,25; Labbadia: 1,11 -, de most nem lenne elég a maradáshoz. Abban viszont bízhat a magyar edző, hogy a jelenlegi keret papíron sokkal jobb játékosokból áll, mint a korábbi, „csak” csapatot kell építenie belőle.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?