OLDALVONAL

Kapásból levonnak Dárdai fizetéséből, ezt mondta róla

Most már hivatalos! Nyilatkozott a visszatéréséről a berlini futballklub magyar ikonja. Pénzügyek is szóba kerültek.
  • Szerző: vav

Hivatalossá vált a Kicker magazin értesülése: a Hertha BSC a Twitter-oldalán megerősítette, hogy Dárdai Pál egy pihenőév után, július 1-től visszatér a berlini klubhoz. Méghozzá kettős minőségben: az U16-os korosztályos csapat edzőjeként és utánpótlás-koordinátorként.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megint többszörösen is bizonyította, mennyire kötődik a berlini klubhoz
Fotó: AFP

„Nagyon élveztem ezt az egyéves szünetet. Jót tett nekem. Fel tudtam dolgozni pár dolgot, és elsősorban testileg újra teletankolni magam, miután négy és fél év a Bundesligában már rendkívül fárasztó volt. Most örömmel várom a nyarat, és hogy újra csatlakozzam az utánpótlásrészleghez. Mindig is hangoztattam, hogy nagy örömömet lelem ebben a munkában. Fiatal tehetségeket kutatni és adni nekik valamit az útjukon – ez egy fontos dolog a futballban. Ráadásul herthás vagyok, így például az sem volt kérdés számomra, hogy magától értetődően én is vállalom a fizetéscsökkentést”

- nyilatkozta Dárdai a klub honlapján, célozva arra, hogy a Hertha játékosai, edzői és más dolgozói három hónapra lemondtak a pénzük egy részéről, ezzel segítve a koronavírus-járvány miatt jelentős veszteségeket elszenvedő klubjukat.

Michael Preetz klubmenedzser elmondta: a klubnál örülnek Dárdai visszatérésének, ami nagy erősítés az utánpótlásrészlegnek és az egész Herthának. Tavaly ebben állapodtak meg vele, és a szavahihetőségén túl a kötődését is bizonyítja, hogy ehhez tartotta magát, és nem fogadta el az utóbbi egy évben más kluboktól kapott ajánlatai egyikét sem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?