Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.05.21.

Így tesztelik az NB I-es focistákat

Valamivel enyhébb szabályokra van szükség, mint a Bundesligában és a Serie A-ban. Ha betartják a szabályokat, nem lehet baj.

A jó ütemben meghozott, helyes járványvédelmi intézkedéseknek hála, a honi NB I és Magyar Kupa szombati újrakezdésére is kicsit enyhébb biztonsági előírások vonatkoznak, mint például a német vagy az olasz labdarúgásban. A RIPOST összegyűjtötte a legfontosabb intézkedéseket, amelyek a zárt kapus meccsek résztvevőit védik a koronavírus-fertőzéstől.

Minden meccs előtt kötelező a PCR-teszt, és a naponta frissülő kontaktlista
Fotó: Getty Images

A magyar élvonal (és a Honvéd elleni kupaelődöntőben érdekelt, feljutó MTK) futballistáinak egy komplex nyitó vizsgálaton kellett átesniük, mielőtt bő két hete elkezdték a közös edzéseket. Német, angol és olasz pozitív tesztekkel szemben, nálunk csak olyanokról – a mezőkövesdi Dragóner Filipről és Nagy Dánielről – kaptunk hírt, akikről kiderült: már túlestek a betegségen és kutya bajuk. Ez lehetett az oka, hogy a Bundesligával ellentétben, a magyar csapatoknak nem kellett a rajt előtt egyhetes közös karanténba vonulniuk hotelekbe, edzőközpontokba.

A holnap záruló felkészülési időszak során hetente kétszer, a tétmérkőzések előtt pedig legfeljebb 24-36 órával PCR-tesztet (a nyálkahártyából vett minta koronavírus-vizsgálatát) végeznek el valamennyi játékoson, edzőn és a mindazokon, akik a kluboknál kapcsolatba kerülnek velük. A zárt kapus meccseken ebbe a körbe tartoznak a játékvezetők, a labdaszedő gyerekek, a többiektől gondosan elhatárolt sportzónába belépő tévések, pályamunkások és mentők is.

Minden klubnak ki kellett neveznie egy járványügyi felelőst, és naponta frissülő kontaktlistát vezetni arról, hogy egy-egy adott személy a legutóbbi negatív tesztje óta kikkel érintkezett, illetve kikkel volt egy légtérben egybefüggően 15 percnél tovább, 1,5 méteres távolságon belül.

Ha valakinél pozitív a teszt, őt azonnal elkülönítik (kéthetes karanténba kell vonulnia), és a kontaktlista segítségével soron kívül újra tesztelik a vele érintkezőket. Olaszországban például jelen állás szerint egyetlen pozitív teszt esetén minden vele érintkezőre is karantén várna. Ez egyből ellehetetlenítené a bajnokság folytatását, ezért ennek az átgondolását javasolták a döntéshozóknak.

Március 14-én a Mol Fehérvár és a DVTK zárt kapus meccse (1-1) volt eddig az utolsó
Fotó: molfehervarfc.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint elemi érdek, hogy ezekben a hetekben mindenki a meccseken és a magánéletében is felelősen viselkedjen, fegyelmezetten betartsa az edzésekre, meccsekre, sőt még a szállásokra is kiterjedő, részletes szabályait és ajánlásait. A szövetség klubonként 10 millió forintos normatív támogatással segíti a jelentős plusz költséget jelentő tesztek elvégzését.

Kezdődik a meccsdömping

Szombaton az 1. fordulóból elhalasztott FTC-Debrecen bajnokival (15.55), valamint a Mezőkövesd-Fehérvár (18.00) és a MTK-Honvéd (20.05) Magyar Kupa-elődöntőkkel kezdődik a kényszerszünet utáni magyar tétmeccsdömping. A következő jövő kedden a két kupavisszavágó (18.00, illetve 21.00), majd szerdán a 20. fordulóban elmaradt Újpest-FTC derbi lesz (20.00), amit jövő héten péntektől vasárnapig már a teljes 26. NB I-es forduló lejátszása követ. Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Kezdődik az asztrológiai újév: ezekre a csillagjegyekre lesz brutális hatással

vg.hu

Végleg bezár Ördög Nóráék balatonfüredi boltja

ripost.hu

Dráma az éjszakában, így jutott ki a kézilabda-válogatott az olimpiára.

hirtv.hu

Magyar Péter ígérete szerint ütőképes politikai erőt készül létrehozni + videó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Megbolondul az időjárás, ez várható a következő napokban

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Megsúgták az égiek, 3 csillagjegy végre készen áll egy kapcsolatra!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Kitálalt az igazgató, ezért esett ki a Fradi Európában

OLDALVONAL

Fradi-legendák a kispadon, van visszaút a zöldekhez?

OLDALVONAL

Sosem adják fel a reményt, Schumacher sorsa így dőlhet el

OLDALVONAL

Műtét vár az olimpiai bajnok magyar sportolóra, Fradi-verés lehet a gyógyír számára

OLDALVONAL

Liu Shaolin Sándor megforgatta a magyarok szívében a kést

OLDALVONAL

„Láttam, hogy boldogan ölelik egymást" - az ország kedvence lett a magyar sztárszülők gyermeke

OLDALVONAL

Megalázzák Berlinben, Dárdai Pál az állásáért harcol

OLDALVONAL

Dráma az éjszakában, így jutott ki a kézilabda-válogatott az olimpiára.