OLDALVONAL

Három érdekesség: így kezdte meg a munkát Szoboszlai az RB Leipzig játékosaként

Nem Dortmundba igazolt, mégis hamarosan találkozhat salzburgi cimborájával, Haalanddal. Többeknek már nagyon bejött Lipcsében a mezszáma.
  • Szerző: vav

Már az óévben megkezdte a munkát új csapatánál Szoboszlai Dominik. A Salzburgból 20 millió euróért (7,3 milliárd forint) a német testvérklubhoz, az RB Leipzighez igazolt magyar futballistával kapcsolatban három érdekességet gyűjtött össze a .

Karanténban kezdte, egyéni edzésekkel

A hétfői – kivétel nélkül negatív – PCR-tesztek után, kedd óta már új lipcsei csapatával készül a 2021-es menetelésre Szoboszlai. Pontosabban külföldről érkezve, elővigyáatosságból eleinte az RB Leipzig akadémiáján, karanténban végzett egyéni edzésmunkát.

Még nem edzhetett új csapatával
Fotó: Twitter

„Nagyon örülök, hogy Lipcsében lehetek és gyorsan megismerhetem a csapatot. Mindenki nagyon kedvesen fogadott. Már alig várom, hogy először pályára léphessek az új játékostársaimmal”

– nyilatkozta a 20 éves magyar futballsztár az RB Leipzig honlapján.

Jó barátja ellen debütálhat

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban csak 13 forduló fért bele a 34 körös Bundesliga-szezonból. Ezért a csapatok már az új év második napján elkezdik a „tavaszi” szezont. Az átigazolási piac is aznap – tehát szombaton – nyílik, azaz Szoboszlai akár játszhatna is a lipcseiek stuttgarti meccsén. Csakhogy egy szabály szerint a Bundesliga-klubok a 15. fordulótól vethetik be a téli új szerzeményeiket. Középpályásunk így legkorábban jövő szombaton, a Dortmund elleni hazai rangadón mutatkozhat be.

Szoboszlai Haaland hátán, még a közös salzburgi idejükben
Fotó: AFP

A párosítás pikantériája, hogy az ötödik dortmundiak gólzsákja az az Erling Haaland, aki Szoboszlai jó barátja, csapat- és szobatársa volt Salzburgban, mielőtt tavaly ilyenkor Dortmundba igazolt. A hórihorgas norvég csatár ebben az idényben 14 tétmérkőzésén 17 gólt termelt.

Sztárok hordták a mezszámát

Szoboszlai Dominik új, 17-es lipcsei mezszáma jó előjel.

A 2009-ben alapított RB Leipzig rövidke történelmében ugyan ezt viselte eddig a legtöbb játékos – ő már a kilencedik –, de előtte olyan sztárok kezdtek ezzel a hátukon, mint például a védelem oszlopa, Dayot Upamecano, vagy a 2015-ben a Bayern Münchenhez igazolt, ott mára világklasszissá érett Joshua Kimmich. Előbbit 60 millió euróra (22 milliárd forint), utóbbit 85 millió euróra (31 milliárd forint) taksálja a Transfermarkt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?