OLDALVONAL

„Élvezem a napsütést, miközben otthon esik a hó” – élete sikerét érte el Fucsovics Márton

A magyar sportoló maratoni csatában győzte le a korábbi bajnokot.
  • Szerző: SK

Megtört a jég, a teniszező Fucsovics Márton világszenzációt produkált az ausztrál Grand Slam-tornán. A jelenlegi legjobb magyar játékos a második fordulóban a torna korábbi győztesét, a svájci Stan Wawrinkát verte maratoni csatában. A 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6 (11–9)-es siker után Marci a magyaroknak is üzent.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Most úgy érzem, meghalok két ötszettes meccsel a hátam mögött, de nagyon boldog vagyok. Köszönöm a támogatást, amit Magyarországról kaptam, éreztem az otthoniak szeretetét. A végét nehezen tudom felidézni, hosszú meccs volt, nagyon sok ponttal. Éreztem, hogy a második szett után vissza fog jön Stan, aki mentálisan nagyon erős játékos, nagy bajnok. Az ötödik szettben más mentalitással mentem ki, megpróbáltam minél több labdamenetet a hálónál befejezni. Bírtam erővel, ez a sok munkának köszönhető, no meg az edzőimnek, a stábomnak, akik mind-mind remek szakemberek. Nagyon keményen edzettünk, megérdemeltük ezt a sikert. Mindig túléltem itt az első fordulót, kétszer voltam nyolcaddöntős, most ott vagyok a harmadik körben. Ki merem jelenteni: ez a kedvenc Grand Slam-tornám! Ma és holnap megpróbálom kipihenni magam és készülni a következő meccsre, közben élvezem a napsütést, mert megtehetem, miközben otthon, Magyarországon esik a hó”nyilatkozta Fucsovics.

A következő körben sem lesz könnyű ellenfele magyar fiúnak, akire a kanadai Milos Raonic vár. Talán vele szemben is eléri Fucsovics Márton a világszenzációt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?