OLDALVONAL

Eldőlt, lesznek nézők a foci-Eb meccsein

Már csak az a kérdés, hogy hol. Az UEFA elnöke kizárta, hogy zárt kapuk mögött rendezzenek mérkőzéseket a közelgő foci-Eb helyszínein.
  • Szerző: Ripost

Kevesebb mint három hónappal az idén nyárra halasztott foci-Eb rajtja (június 11.) előtt, még mindig sok minden bizonytalan a tornával kapcsolatban. Hol és hogyan, hány nézővel zajlanak majd az eredeti tervek szerint 12 európai városban rendezendő Európa-bajnokság meccsei? A végleges választ várhatóan áprilisban hozza meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), de az elnöke szerint egy biztos: ahol rendeznek mérkőzéseket, ott igenis lesznek szurkolók a lelátókon!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Harmad-, fél- vagy teltházzal kell vállalni az Eb-rendezést a Puskás Arénában

Harmad-, fél- vagy teltházzal kell vállalni az Eb-rendezést a Puskás Arénában
Fotó: MTI

Eszerint a zárt kapus foci-Eb a koronavírus-járvány ellenére szóba sem jöhet.

„Minden vendéglátó városnak garantálnia kell, hogy mehetnek szurkolók a meccsekre. Nincs napirenden, hogy bármelyik mérkőzést is nézők nélkül rendezzük meg”

jelentette ki határozottan Aleksander Ceferin UEFA-elnök a brit Sky Sports műsorában.

Három kategória lehet a foci-Eb meccsein

A horvát Sportske Novosti szerint a rendező városoknak április 20-áig kell jelezniük az európai szövetségnél, hogy hány szurkolót fognak beengedni a stadionokba. A lehetőségek: a minimum a teljes befogadóképesség harmada, a köztes megoldás valahol 50 és 100 százalék között, vagy a teljes telt ház.

Ahol ezt nem tudják megoldani, azoknak ugrik az Eb-rendezés.

A budapesti Puskás Arénában a tervek szerint az Eb három csoportmeccsét (június 15.: Magyarország-Portugália, június 19.: Magyarország-Franciaország, június 23.: Portugália-Franciaország) és egy nyolcaddöntőt rendeznek meg. A magyar válogatott a harmadik csoporttalálkozóját június 23-án, Németország ellen Münchenben játssza(?).

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?