OLDALVONAL

Fiatalok tüntetnek a Városháza előtt: kell a budapesti atlétikai vb!

Ma dönthet a Fővárosi Közgyűlés a 2023-as világbajnokság megrendezésének ügyéről. A kormány már elfogadta a kerületek javaslatait.
  • Szerző: ripost

Több tucat fiatal sportoló tüntet az atlétikai világbajnokság megrendezése mellett a budapesti Városháza előttjelentette az Origo.

Ma dönthet ugyanis a Fővárosi Közgyűlés arról, támogatja-e a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezését. Közben a kormány elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait az atlétikai világbajnokság kapcsán, azok ugyanis megegyeznek a korábbi döntésekkel.

Fotó: Hirling Bálint / Origo

 

„Ugye lesz vb-nk és otthonunk?”

A fiatal atléták a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése mellett demonstrálnak. A fiatalok azért mentek a Városháza elé, mert az elmúlt hetekben kérdésessé vált a világbajnokság megrendezése.

 

„Ugye lesz vb-nk és otthonunk?” – olvasható például a fiatalok egyik molinóján.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán dönt arról, hogy támogatja-e a beruházást.

 

A kormány és a kerületek már léptek

A kormány a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint már elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait, miután a két érintett kerület képviselő-testület támogatta a sporteseményre vonatkozó kormányzati elképzeléseket.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ezzel elhárultak az akadályok a budapesti vb megrendezése elől.

 

A Fővárosi Közgyűlésnél van a labda

Ugyanakkor ma várják a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalását is.

„Itt nem csupán egy stadionról van szó, hanem egy 44 hektáros zöld beruházásról is, amely ma még elképesztő állapotban lévő, használhatatlan, de kiváló fekvésű terület” – hangsúlyozta miniszter a döntés fontosságát a múlt heti Kormányinfón.

És ezeket olvastad már?