OLDALVONAL

„Most is velük kellene beszélgetnem” – magányosan gyászol a Fradi legendája

A korábbi kiváló játékosnak az fáj legjobban, hogy egyedül nézi már a meccseket.
  • Szerző: sk

Sokat kaptam imádott játékomtól, a futballtól, és persze szeretett klubomtól, a Ferencvárostól, de talán nekem is sikerült visszaadnom valamit” – mondta a 7-nek Rákosi Gyula, a Ferencváros labdarúgócsapatának legendája. A korábbi kiváló labdarúgó évtizedekig együtt járta a Fradi-pályát barátaival, együtt dolgozott a csapatért Albert Flóriánnal és Szűcs Lajossal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rákosi életműdíjat kapott az újságíróktól
Fotó: Nemzeti Sport

Vezetőedzőként is segítette a klubot, majd az utánpótlást segítette. Ha fújt, ha havazott, ők ott voltak a pálya mellett.
Rákosi Gyula mára egyedül maradt, miután barátai elhunytak. Albert Flórián 2011-ben hunyt el, míg Szűcs Lajostól tavaly vettünk búcsút.
„Borzasztóan hiányoznak. Most is velük kellene beszélgetnem a meccsről, és nem szurkolókkal, újságírókkal – mesélt könnyekkel a szemében a 7-nek Rákosi. – Amikor kimegyek a Népligetbe, és belépek a szobánkba, első dolgom megsimogatni a székeket, ahol ők ültek. Istenem, mennyi boldog órát, vidám napot töltöttünk együtt. Minden tárgyról van valami emlékem, ment a zrika, szinte folyamatos volt a röhögés. Most meg csak a csend honol. Istenem, Flóri szeptemberben lenne nyolcvan éves, és október végén lesz tíz éve, hogy itt hagyott bennünket.
Gyula bácsi ebben a helyzetben sem hagyja cserben a zöld-fehéreket. Ha nem otthon tesz-vesz, akkor a klubért dolgozik.

Szűcs, Albert, Rákosi – itt még együtt a három jó barát

„Elvagyok. Kapálgatok itthon a kertben, mozgok, igyekszem karban tartani magam. Meg persze járok az Üllői útra, az edzésekre, és időnként a gyerekeket is megnézem. Közöttük mindig megfiatalodom. És nagyon várom már, felbukkanjon valami szuper tehetség, aki miatt érdemes meccsre járni. Nagyon megérdemelné ez a Fradi-tábor, hogy legyen egy szerethető kedvence.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?